КОНКУРС “ВЕЛИКДЕНСКО ВДЪХНОВЕНИЕ” В БАЛЧИК

0
1260

Историческият музей в Балчик обявява конкурс „Великденско вдъхновение“. Целта му е да стимулира творческите заложби на малки и големи. В него може да се включи всеки, желаещ да представи своето виждане за един от най- обичаните християнски празници. Разделите за участие са три: изработване на великденска украса и шарени яйца; за картичка и рисунка; за написване на разказ, есе, стихотворение. Крайният срок за приемане на творбите е 17 април в балчишкия музей.

Жури ще оцени произведенията, като участниците ще бъдат класирани на I, II и III място, а отличените ще получат грамоти и награди. Награждаването ще бъде в навечерието на Великден.

Държавен културен институт „Двореца” в Балчик и Национално училище по изкуства „Добри Христов” – Варна представят изложба – живопис, графика, скулптура, рисунка и фотография. Откриването е на 23 март от 18 ч. в галерия „Тунела“ в Двореца. Изложбата е дело на преподаватели от варненското училище по изкуствата. Инициативата между двете институции е дългогодишна и ежегодно присъства в художествено-творческата програма на културния център. В тазгодишното издание участват Красен Бербенков, Емануела Цонева, Димитър Борисов, Георги Кенаров, Васил Пенчев, Миряна Койнова, Цветомира Георгиева, Надежда Антова и Светлан Стефанов. Експозицията ще бъде отворена за посещение до 8 април 2019 г.