В навечерието на коледните празници пакет с хранителни продукти получават 170 души, домуващи към Домашния социален патронаж в Балчик. Дарението идва от земеделска кооперация „Черно море – Балчик“ с председател Младен Мартинов. Подпомогнатите жители са от Балчик и селата Царичино, Соколово, Стражица и Гурково, където структурата обработва земи, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.

Хранителните продукти са на стойност близо 50 лева.

Социалната структура поднесе благодарности, че кооперацията за втора поредна година е част от благотворителната кампания„Докосни сърце по Коледа”: „И допринасяте тя да продължи да дарява усмивки, да твори добрини и да прави по-лек живота на потребителите на ДСП от гр. Балчик, с. Гурково, с. Соколово, с. Царичино, с. Стражица и техните семейства. Вие и хората като вас са пример за разбиране, милосърдие и човешка солидарност, които вдъхват оптимизъм, че от всяка невъзможна ситуация има изход, стига всички заедно да поискаме да го намерим.

Нека и през новата 2022 г. имаме достатъчно поводи да откликваме, да се сплотяваме в името на благородни каузи и да подкрепяме хората в нужда. Бъдете здрави, щастливи, упорити и заразени с вдъхновение!“ – благодарна е управителката Нели Иванова.