КОЛЕДНАТА УКРАСА В ТЕРВЕЛ – ВОДЕЩО Е СЪРЦЕТО

0
779
Тягостната и пълна с ограничения 2020 година е към края си. Погледът е отправен към Новата 2021-ва. Надеждите са повече: за здраве, за възможност да живееш нормално, да прегърнеш близките си, да пътуваш, да учиш и да работиш както обикновено.
Трудна и тежка година, във всяко възможно отношение. Включително и от финансова гледна точка. Но… водещо е желанието, а то идва от сърцето. И така, с много малко средства, но с желанието да доставим повече радост на тервелчани, направихме по-богата от обичайното коледна украса на града. Коледните кътове са няколко: Големият фонтан, върху който Дядо Коледа и Снежанка очакват малчуганите, на фона на елха и коледни подаръци; Малкият фонтан – с шейна , еленчета и светеща арка; Откритата сцена – със светеща завеса и гръб на сцената, Коледна пейка, Дърво на желанията, Светеща топка, в която можеш да влезеш и Традиционното коледно дърво, аранжирано пред общината. Много светещи пана по уличното осветление посрещат хората в различните части на града.
А читалището – то отново изненада приятелите си с нова коледна украса, разположена в създадения през лятото парк „Читалище“ и около сградата на културната институция.
Всеки град има коледна украса – ще каже някой, вероятно. Но няма да бъде прав. Защото коледната украса на Тервел не е купена. Тя е направена. От сърце. А преди това са подбирани идеи и концепции за безопасни изделия, технология и материали за работа , възможности за реализация. Много желание и труд. Хубавото е, че резултатът не се разминава с очакванията. Всичко се получи така, както си го представяхме. Нека това бъде знак – Новата 2021 г. да бъде такава, каквато си я представя всеки в мечтите си. Такава, каквато сме заслужили – всички , които се трудим и живеем с желанието да правим добро.
Кой направи десетките красиви коледни кътове, които със сигурност ще станат сцена на незабравими снимки и спомени?
Екипът на читалището подбра модели за дневна украса и хората там я изработиха сами. „Читалище и приятели“ отново радват с положителна енергия.
Общинската украса: в по-голямата си част тя е светеща и не се отличава от готовите украси на градовете, изработени от фирми. Украсата е и безопасна.
За украсата на фонтаните фигурите изработиха Добринка Цонева, Николинка Илиева, Пепа Гичева, Иван Луков, Милко Станчев. Тяхно дело са фигурите на Снежанка, Дядо Коледа и шейната.
Конструкцията на светещата топка е изработена от Хиньо Иванов, всички други светещи елементи по фонтаните сцената и площада, декорирането и монтажа им са направени от Венко Стратиев, Явор Нейков, Никола Костов и Иван Костадинов.
За елхата и осветлението пред общината се погрижиха Господин Господинов и Боян Бонев. Дневната украса на елхата е изработена от Женя Йорданова и Ангелина Станкова.
В изработването на елементите за Коледната пейка и дървото на желанията участваха Галина Апостолова, Пенка Найденова, Цанка Жечкова, Виолета Янкова, Добринка Йорданова.
Помогнаха ни още Рафкъ, Недко и Иван от екипа на ДГ № 1, Красимир Прокопов, Ненчо Станчев, Живко Колев, Константин Минков, Неделчо Неделчев и Мариян Дочев.
Цялостната работа по изработването и монтажа на украсата бе ръководена от Севдалина Колева.
Концепцията за украсата, подборът на материалите, организацията на работа са дело на кметския екип, като водещи са идеите и работата на младия зам.кмет Велчо Велчев.
Светлините на коледната украса ще бъдат запалени в 17:00 часа на седми декември, без тържество. Кратко филмче от различните кътове на светещата коледна украса ще бъде публикувано в официалните страници на Община Тервел (общински фейсбук и сайт, и двете с наименование „Община Тервел“) след дни.
Очакваме Ви, граждани на Община Тервел! Запечатайте коледния дух в своите снимки , усетете духа на Коледа и си пожелайте всичко лошо да е зад нас ! Нека имаме хубава и светла Нова Година!