Добрич, 5 ноември /Юлияна Христова, БТА/
Кметът на Тервел Симеон Симеонов разпореди в Медицинския център в града да бъде разкрит специален кабинет, в който граждани със симптоми на COVID-19 да се тестват.
В общината е осигурена само извънболнична и спешна медицинска помощ, които по обективни причини не могат да извършват тестване на граждани. Личните лекари не са оторизирани да регистрират далите положителен резултат за COVID-19 в Единната информационна система, в Медицинския център персоналът не достига, а Центърът за спешна помощ разполага с ограничено количество тестове за установяване на евентуални огнища на заразата, поясняват от кметската управа.
Общината осигурява антигенни тестове и пренасочва медик от друго бюджетно звено за новия кабинет, гласи още кметската заповед. Посетителите в кабинета няма да се смесват с потока от други граждани, които влизат в Медицинския център за прегледи и манипулации, включително и за ваксиниране срещу коронавирусната инфекция. Медицинският център ще администрира регистрирането на заразените с COVID-19 в Единната информационна система.