Община Добрич отбелязатържествено големия български празник Трифон Зарезан в Етнографската къща, която пази добруджанските традиции. В 10,20 часа от „Стара къща“ потегли шествие на лозарите, съпроводено от добруджанска каручка, музиканти и танцьори. В Етнографската къща кметът на Добрич Йордан Йорданов заряза ритуално лозата, като пожела здраве, плодородие и берекет. В празника се включи и ПФА „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов.

По-късно, на площад „Свобода“, кметът награди победителите в конкурса за най-добро домашно вино реколта 2020 г., който се провежда съвместно с Къщата на виното. Със свои вина в конкурса се включиха 54 винари.

В категория „червено вино“ победител е Валентин Ничев, следван от Мариян Игнатов и Васил Георгиев. За майстор на домашното бяло вино бе определен Петър Янков, втори е Димитър Димитров, трети – Георги Белов, а поощрителна награда бе присъдена на Недко Йорданов. Ивайло Михайлов спечели в категория „Розе“, след него се наредиха Веселин Иванов и Даниел Йорданов.НДТ