Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви , че протестите на опозицията в Белград няма да дадат резултат, тъй като в страната „властта се сменя само на избори“. След това привърженици на опозиционния блок “Сърбия срещу насилието” се събраха на демонстрация пред избирателната комисия.

Те донесоха със себе си знамената на Сърбия и Европейския съюз, викаха антиправителствени лозунги, хвърляха камъни по сградата на администрацията и се опитаха да я щурмуват. Двама полицаи бяха ранени по време на протестите.

Привържениците на опозицията не са съгласни с победата на коалицията, водена от управляващата партия, на изборите за градско събрание.

На 24 декември вечерта протестиращи блокираха централната улица на града Краля Милана. Между сградата на Републиканската избирателна комисия и резиденцията на сръбския президент бе поставена сцена.
Над хиляда протестиращи се отправиха към главния вход на администрацията и извикаха охраната да отвори вратите.
Протестиращите се опитаха да нахлуят в сградата.
Протестиращите удряха щитовете и шлемовете на полицаите, държащи сградата. Полицията е използвала срещу тях димна бомба.
До полунощ  полицията е разпръснала демонстрантите. Пристигнаха две линейки.
На мястото на инцидента пристигна шефът на МВР на Сърбия Братислав Гашич.
Вучич каза, че повече от 35 протестиращи са били задържани .
Двама полицаи са тежко ранени.

Вучич отправи спешен призив към нацията. Той заяви, че опитът за превземане на администрацията на Белград не е революция , правоприлагащите органи напълно контролират ситуацията. Той подчерта, че Сърбия е научила предварително за подготовката на безредици от чужди разузнавателни служби и нарече опита за превземане на администрацията атака срещу суверенитета на страната. Президентът на Сърбия свика спешно заседание на Съвета за национална сигурност. Той каза още, че ще се срещне с руския посланик Александър Боцан-Харченко във връзка с безредиците в града.
Сръбският премиер Ана Бърнабич каза, че Москва е предупредила Белград за потенциални протести.
Кметът на Белград Александър Сапич, след като инспектира щетите, нарече безредиците в града „майданизация“.