• Въпреки факта, че град Шичен се намира на дъното на езерото Qiandaohu, това място е много популярно сред туристите. Ние ще ви покажем къде се намира “китайската Атлантида” и как да стигнете до нея.
Ако сте любознателен пътешественик, който се опитва да извлече максимума от всяко пътуване, то тези места са създадени специално за вас.

Учените смятат, че древният град Шичен е на поне 1300 години, но езерото Циандаоху, на дъното на което се намира, е създадено от човешка ръка през 1959 г. Дотогава на мястото на езерото е имало долина и не е било необходимо да се вземат водолазни съоръжения и плавници, за да се види най-красивата архитектура.

Но беше решено да се наводни долината за изграждането на водноелектрическа централа. Езерото, образувано на това място, е наречено езерото на хилядата острова, защото на повърхността му се виждат множество върхове на някогашни хълмове.

Стигането до тук не е трудно и хиляди водолази идват всяка година, за да разгледат “китайската Атлантида”. Но дори и да не искате да се гмуркате, можете да видите много отгоре, защото водата в езерото е много чиста. Древният град Шичен се намира в китайската провинция Джъдзян, на сто и петдесет километра от столицата на провинцията – град Ханджоу.

Преди много стотици години на това място са се намирали кралствата Юе и Ву, които са воювали помежду си. Народът Юе е бил етнически по-близък до виетнамците и тайванците, но още през десети век от н. е. разликите между Юе и китайците, наричащи себе си Хан, са изтрити.

На брега на езерото има водолазни и туристически центрове, много водолази идват тук, за да се гмуркат и да видят цялата красота със собствените си очи. Но не можете да вземете нищо със себе си от града. https://pochivka.blitz.bg/

  1. Геолог със сензационни разкрития за откриването на Атлантида
  2. Уникална находка: Археолози откриха кораб, потънал с безценен метал от Атлантида преди 2600 години!
  3. Учени откриха къде е изчезналата Атлантида, османски мореплавател направил карта на континента
  4. Археолози: Открихме Атлантида!
  5. “Телеграф” откри Атлантида, “Гугъл” им се присмя
  6. Откриха Атлантида – хървати спорят с британци кой е пръв
  7. Американски изследовател откри древната Атлантида край бреговете на Кипър