Кирил Петков и Лена Бориславова напуснаха Министерски съвет, хванати за ръка

0
864

Една снимка олицетворява тъжния край на правителството на Кирил Петков – премиерът и началникът на кабинета му Лена Бориславова напускат Министерския съвет, един до друг, хванати за ръка. 

Двете силни фигури, които фактически управляваха България в последните седем месеца – диктуваха законите на парламента, държаха службите под контрол и медиите под око – изкачват за последен път стълбите на властта вплели пръстите на ръцете си . 

Снимките, уловени от фоторепортера на БНТ, обиколиха медиите и социалните мрежи и предизвикаха множество коментари.

Интимният момент се е случил минути след официалното предаване на властта и вероятно е импулсивен изблик на разочарование от раздялата с държавните постове. 

За първи път, откакто са в публичното пространство, Петков и Бориславова са синхронизирали дори и тоалетите си. Вратовръзката на отиващия си премиер е в същия нюанс на синьото като ризата на говорителката му. Доста интересен факт, имайки предвид досегашната им липса на стил и дори неуважителна визия по отношение на протокола.

Вероятно този публичен изблик на интимност е просто приятелски жест между двамата души, които властта е събрала и не бива да търсим нищо повече освен израз на взаимната им приятелска подкрепа в тъжен момент.

За близки отношения, излизащи доста по-далеч от професионалния обсег, между Кирил Петков и Лена Бориславова се говори от месеци, но и двамата твърдо отричат. Категоричната им позиция бе несломима дори след видеозапис от стълбището пред предполагаемата квартира за техни срещи. На слуховете Лена отговори с огромен годежен пръстен, който размаха в парламента, а Петков доведе жена си Линда на митинг в подкрепа на кабинета.  После обаче Лена свали пръстена, а Линда не се появи публично със съпруга си.

Още в началото на годината пред женско списание Линда се оплака, че почти не вижда благоверния си, откакто е премиер – прибирал се посреднощ и излизал призори.

Междувременно в медиите се появиха снимки на Лена, която е неотлъчно до Петков, а записи от Министерски съвет ги уловиха “да работят” заедно по цяла нощ.

Дали слуховете са верни, ще имаме ли нова политическа двойка, която само е чакала да напусне властта, за да обяви връзката си или Бориславова и Петков ще се върнат при законните си половинки – предстои да разберем.

Представяме ви коментарите за въпросната скандална снимка на някои от потребителите на социалната мрежа:

“Държат се за ръчичка, а не за ….парапета. А бе, възпитани хора от Харвард…”, гласи първият коментар на потребител на фейсбук страницата на националната телевизия.

“Явно годежния пръстен е отишъл в небитието”, заявява друг.

Прекрасен харвардски пример…….“, категоричен е трети и добавя: “Смейте се, Лена ще е министърка наесен”.

Може пък да му е сестра“, предполага с насмешка следващ коментиращ.

“Как може да са се хванали така фриволно за ръка?! Нито подобава на мястото, нито на позицията им, нито на отношенията им (ужким само приятелски)! Все пак имат официални партньори, които по този начин принизяват и подиграват публично!”, морализаторства друг потребител.

Има и множество коментари като този: “Направиха поразиите и сега доволни се изнасят тихомълком. Да си хващат самолета”.

Реакцията на Лена Бориславова не закъсня:

„Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.“, заявява Бориславова във фейсбук.

Ето цялата ѝ публикация:

„В деня, в който кабинетът Петков предаде щафетата на служебното правителство, искам да благодаря на всички журналисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини.

Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.

Няма проблем, че има такъв кадър.

Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната.

Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г.

Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение – друго е средството за успех и то зависи пак от мъж.

Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България.“

https://epicenter.bg/