• Кирил Петков е трябвало да се яви на 29 май на разпит в държавното обвинение. Той е бил призован в 11 часа от Софийската районна прокуратура. Вероятно обаче лидерът на ПП не се е явил, тъй като е в чужбина.

Засега не е ясно за какво е разпитът.

Според информация на “24 часа” той е извикан именно за закана към отцепилия се депутат Радостин Василев, който в петък пусна записи от националния съвет на партията.

Заради казаното в тях – например че трябва да се правят чистки, без значение дали законни или незаконни, от ГЕРБ замразиха преговорите с ПП за правителство и обясниха, че ще ги подновят само ако се говори за експертен кабинет.

Радостин Василев е с назначена от прокурор охрана. Тя е във връзка със заплаха, която наскоро отцепилият се от “Продължаваме промяната” депутат е получил. Заради това Василев е с охрана от МВР.

По-рано стана ясно, че Софийска районна прокуратура се е самосезирала във връзка с информация, разпространена в медиите, за извършване на принуда и заплашване спрямо депутат от 49-ото Народно събрание с инициали Р.В. На 26.05.2023 г. той е дал сведения пред прокурор във връзка с образуваното досъдебно производство. Разследването по случая продължава.  https://www.vesti.bg/