Кечистът Методи Гетов: Мечтата ми е да съм рамо до рамо с Миро (Русев) на ринга

0
133

© Instagram: Metodi Getov-Meto

Методи Гетов, кечист във веригата Coastal Championship Wrestling (CCW), пред Георги Куситасев, за предаването “Спортът на Фокус” на Радио “Фокус”. 

Здравей, Методи. Ти представяш България в един нетрадиционен и неразбран от широката аудитория у нас спорт, какъвто е кечът. Разкажи на слушателите ни как започна с развлекателния спорт, защо той се нарича развлекателен в цял свят, и защо по света хората в този спорт са много уважавани и харесвани? 

Здравейте! Започнах, като се преместих да живея в Маями, Флорида, с легендата на кеча Гангрел (Дейвид Хийт). Нарича се развлекателен спорт, защото колкото е спорт, толкова трябва и да гледаш и за феновете, в смисъл не трябва да си алчен. И хората са уважавани, защото е трудно. Има толкова много фактори в самия спорт, в самия бизнес, и извън него. Хората си мислят, че само като отидеш в училището за кеч и дотам. Не, има много неща, които трябва да направиш извън училището, за които сам трябва да се подготвиш. И затова е много уважаван спорт, защото е много труден. 

Какъв беше първият ти досег с този спорт? 

Първият клас (клас уроци по кеч), когато отидох да се запозная с Гангрел, направих 6-7 кълбета и започнах да повръщам, после направих още 3-4 и продължих да повръщам, защото до преди това не бях правил кълбета. 

Кой ти помогна да стигнеш до тази легенда на кеча Гангрел? 

Българската легенда Мирослав Барняшев (известен като Русев в “WWE” и Миро в  “AEW”), бат Миро. На него му дължа всичко! Той е невероятен просто. Никога не ми е отказал телефонно обаждане, никога не ми е отказал да ми даде съвет. Просто той е № 1 ментор за мен. 

Продължава ли да ти помага и в момента? 

Винаги, винаги, за което съм страшно благодарен на него и на цялото му семейство. Просто са невероятни хора. Както казах, никога не ми е отказвал телефонно обаждане, в колкото и часа да му звънна, за каквото и да го притеснявам, винаги е насреща. 

Ти си от пловдивското село Труд, Миро и той е от Пловдив. Как стигна връзката от теб до него, въобще кой я направи?  

Аз съм от Труд, обаче работих в Пловдив и бях шофьор там за една куриерска фирма. Тренирах във фитнес в града, където се засякохме, и от там стана връзката. Не сме се познавали преди това. Помолих го за помощ, и той реагира много добре. 

Като се запознахме, бях на 18 години, тъкмо бях завършил училище. Имах късмета да се запознаем тогава. На 20-ет се преместих в Маями, Флорида. 

Колко години си в развлекателния спорт – в кеча в САЩ? 

В САЩ дойдох 2019-а година. Кеч почнах да тренирам през уикендите. Имах и няколко контузии, които ме спряха за около година-година и нещо да тренирам и да ходя по участия. Направих общо 2 години твърдо с участията. 

В момента се изявяваш в една от многото кеч компании отвъд океана CCW (Coastal Championship Wrestling). Какво е качеството във веригата и колко често взимаш участия в основните шоута? 

Качеството във веригата е много добро. Като за независима компания съм доста учуден, защото правим шоута всеки уикенд по 2 пъти, дори и всеки петък и събота, някой път и петък, събота и неделя, ама със сигурност имаме шоута всеки уикенд, което е хубаво, защото ти дава “вкуса” на големите компании. Единствената разлика е, че не ти плащат толкова пари, колкото при големите. 

Ти си шампион в компанията. Каква титла държиш и кога я спечели? 

Януари месец на големите ни шоута спечелих титлата CCW Southeastern Champion (Югоизточен шампион) и трябва да я защитавам всеки уикенд. 

Колко защити имаш вече? 

Не ги броя, но всеки уикенд по две.  

Има ли някакъв интерес към тебе от други по-големи кеч компании? 

Аз си гледам моята, но нали знаеш, ако стане, стане. Каквото Господ е решил. Аз гледам да живея на момента и винаги съм искал да се занимавам с кеч, и Господ ми дава шанс да се занимавам и го правя. На какво ниво ще стигнем, това е друг въпрос, и само Господ знае. 

Има ли съгледвачи на най-големите кеч компании в САЩ и в света?  

То с тези социални медии винаги някой те гледа, и особено от големите компании със сигурност някой те гледа. 

Получавал ли си похвали от някои от големите имена в кеч обществото? 

На мен ми е достатъчно Гангрел, защото той ми е треньор и ние сме като семейство. И неговото мнение е може би най-важно. По-големи имена…Кевин Съливан – той е от времето на Хълк Хоган.  

Преди повече от година едвам оцеля след жестока контузия, чупейки нос в академията на легендарния Гангрел, след което кръвта стигна до мозъка. Как премина през този период и нямаше ли страх у теб при завръщането на ринга? 

Беше много тежко. И да, естествено, беше ме страх. Постоянно си мислех да се откажа, но бат Миро и Гангрел страшно много ми помогнаха. Бяха постоянно до мен, в смисъл, винаги в някой момент на криза, винаги като им се обадя, винаги ме подкрепяха. Бат Миро постоянно ми казваше: “Не се фокусирай сега, фокусирай се на голямата картина“, и това страшно много ми помогна, и Господ. 

Тази контузия върна ли те назад като кечист? 

Не, в интерес на истината, дори ме изстреля напред, щото така ми даде повече време да науча как стоят нещата извън физическата част, което също е много важна подготовка. В смисъл, ти трябва да гледаш, да учиш психологията, движенията… всичко кое как се прави. И тогава физическата част е по-лесната част, ама да знаеш кое къде да сложиш и как да построиш е по-трудно. 

Преди време получи шанс и във втората най-популярна верига в света All Elite Wrestling (AEW). В момента там е Мирослав Барняшев. Доби ли опит от мача между бронзовия медалист от Олимпийските игри в Лондон в средна категория в бокса Антъни Огого?

Е да, разбира се, то всеки мач, който правиш, срещу който и да го правиш, винаги се стараеш да излизаш по-добър, без значение как е минал мачът. Всичко те учи: доброто те учи, и лошото също те учи. Така че да, придобих опит. Също имах възможността да видя как функционират в големите компании, колко по различно е от CCW – има огромна разлика. 

Какъв е шансът кечист от България да пробие в момента в най-популярната верига, а именно в Световната федерация по кеч? 

Ако можеш да го повярваш, можеш и да го направиш. Няма невъзможни неща. И Мирослав Барняшев е жив пример за това, че няма невъзможни неща. Така че, ако наистина го искаш, ще го направиш. С Господ напред всичко е възможно. 

Има ли по-голям шанс сега да се случат нещата, примерно с тебе или отново с него? 

Определено шансовете сега са по-големи отколкото бяха когато той тепърва започваше, със социалните медии, защото те много следят социалните медии как се държиш и как се развиваш, какви неща качваш и тем подобни работи. Така че шансовете са много по-големи в момента. В Световната федерация по кеч взеха Логан Поул (популярен влогър), който няма никаква идея от кеча, само защото има 20 милиона последователи в YouTube.  

Миро, както и ти каза, беше част от Световната федерация по кеч, но се говори, че след оттеглянето на Винс Макмеън може отново да го видим там (Интервюто е направено преди завръщането на Макмеън начело на WWE отнов). Какво е мнението ти? Смяташ ли, че това може да се случи?

Всичко е възможно в света на кеча. За мен е важно той да е там, където се чувства добре. Ако това е WWE (Световната федерация по кеч), нека да отиде, да се чувства добре и да ги мачка наред. 

Живееш и тренираш в Маями, Флорида. Как преминава един твой ден там и предполагам не преминава само в тренировки и мачове, или вече си успял да изкарваш парите си само от спорта? 

Не съм, трябва и на работа да се ходи, няма как. Как минава един ден? Като не съм на работа, ставам и трябва да сготвя 5-6 хранения за деня, после трябва да отида на солариум, защото това е визуален бизнес. Оттам трябва да отида на фитнес, оттам като отида следобед на кеч към 15:00 часа, и се прибирам чак в 23:00 часа вечерта. 

Какво работиш и как съвместяваш работата с кеча?  

Работя на плажа в Холивуд в ресторантския бизнес. Много са добри относно моя график, така че винаги когато трябва да отсъствам, никога не ми правят проблеми, защото шефът ми е фен на кеча. Иначе дните, в които не тренираме, си бачкам по цял ден, и на фитнес. 

По-лесно ли е да разпознават американците и въобще кечистите, България и българите след успеха, който постигна Миро в кеча? 

Да. От тази гледна точка. 

На теб казвали ли са ти нещо като си им казвал, че си от България? 

Ако са фенове на кеча, свързват с бат Миро (Мирослав Барняшев), защото той участваше и в това реалити шоу Total Divas (шоу на Световната федерация по кеч, в което показват живота на звездите извън ринга). На американците им дай да гледат риалити шоута и оттам всички го знаят. 

Свързват ли американците България с някакъв друг спорт? 

С вдигането на тежести и с Христо Стоичков. 

Да кажеш на нашите слушатели какъв е твоя псевдоним в кеча и защо си го избрал? 

Българският наказател Мето (The Bulgarian Punisher Meto), защото като се кача на ринга и наказвам жертва след жертва. Да си знаят какво ги чака. 

Какво ти предстои в следващите месеци? 

Предстоят още повече шоута, защото CCW се разраства и от време на време ходим и в различни щати да правим участия. Това предстои: яко кеч и да защитавам колана. 

CCW се разрастват, така ли?

Да, да, разрастват се доста.  

Каква е мечтата ти, и смяташ ли че един ден може да играете двамата с Миро рамо до рамо в някои от най-големите вериги в света на развлекателния спорт? 

Това е мечтата ми, защото историята е страшно добра и, както се казва, сама се пише. И двамата сме от България, от Пловдив, рамо до рамо или един срещу друг, както историята го изисква. Така че това е главното: да отида или в AEW (All Elite Wrestling) или в WWE (World Wrestling Entertainment) да сме аз и бат Миро. 

Той на какво мнение е за това? Ти питал ли си го, и има ли вариант той да ти помогне за нещо подобно…да подхвърли на сценаристите? 

Той помага колкото може с всичко, както казах, ама аз не обичам да го притеснявам с работа. Искам нашите взаимоотношения да са си чисто приятелски. Не искам да го използвам за: “Виж ти си в AEW взимай ме в AEW“. Ако стане, стане. Той винаги помага колкото може. 

Имаш ли още нещо какво да добавиш, ако не, да пожелаеш нещо на нашите слушатели, а и на себе си естествено?

Пожелавам на всички първо Господ да ги благослови с много здраве, късмет и любов, и да не се предават. Ако имат мечти, да си ги следват с пълна пара. И няма невъзможни неща, само трябва да повярваш. 

Благодаря ти за това интервю. Успех ти желаем. 

Благодаря и аз.

https://www.focus-news.net/rss.php?cat=34

Източник