КАТ с нова акция – над 200 камери ще следят за джигити на пътя

0
996

Ще проведем специализирана полицейска операция в страната за спазване на скоростните режими. Това каза по време на брифинг инспектор Чавдар Кочев, служител в отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той посочи, че „Пътна полиция“ започва нова специализирана полицейска операция.

„Нейната насоченост е за спазване на скоростните режими. Ще бъде проведена на територията на с цялата страна във всички области, като в операцията ще бъдат включени всички над 200 налични технически средства. Контролът ще бъде извършван както през деня, така и през нощта“, каза още той.

Стана ясно, че операцията е от днес от 16.00 ч. до 16.00 ч. на 20 май 2020 г.

От 8 до 11 май установихме 1000 водачи без колани, най-много бяха нарушителите на скоростта, обясни инспектор Чавдар Кочев.

“Както знаете, в периода от 8 до 11 беше проведена комплексна специализирана полицейска операция за контрол над водачите. След като се извърши анализ и се събраха данните от тази операция, може да ви обявим резултатите. Физически бяха проверени над 21 хил. автомобила. Бяха проверени над 28 хил. лица, които са били пътници в автомобилите”, обяви инспектор Кочев.

“Констатирани бяха приблизително 10 хил. нарушения, от които 7500 са наказани с фишове и 2500 от тях са наказани с акт за установяване на административно нарушение. За съжаление в рамките на статистиката сме установили и 115 водача, които са управлявали МПС след употреба на алкохол, както и 22-ма водачи с употреба на наркотични вещества. Бяха установени над 1000 водачи, които не използват предпазни колани”, каза още Кочев.

Той посочи, че това е много честото нарушение.

“Най-висок брой нарушения сме констатирали отново нарушения на скоростните режими, които само в рамките на тази операция са над 8700 нарушения”, допълни още инспекторът.

http://epicenter.bg/