дом Акценти Касапница в Гърция: Ликвидираха богаташко семейство, страшно е!

Касапница в Гърция: Ликвидираха богаташко семейство, страшно е!

0
178

  • Според гръцките медии нападателят е бивш служител от египетски произход, който е търсил отмъщение за уволнението си

 

В понеделник сутринта в 10:20 ч. в Глифада 70-годишен въоръжен мъж нахлува в корабна компания.

Според съобщенията трима души са загубили живота си. Това са Елиас Кукуларис (ръководител на техническия отдел), Антонис Власакис (съпруг на Деспина Карнесис) и Мария Карнесис (сестра на основния акционер Спирос Карнесис), съобщава гръцката медия tanea.gr.

Четвъртият загинал е извършителят, който се е самоубил в мазето на сградата с пушката, която е намерена до него.

Две жени, които египтянинът е заключил в тоалетната, са били отведени в болница “Асклепий Вула” като предпазна мярка.

Въоръженият мъж от египетски произход е работил години наред в компанията и е бил уволнен, а освен това е бил пазач в къщата на семейство Карнези в Петалос.

В полицейския участък била вдигната тревога, когато някои от работниците успели да излязат от сградата и да се обадят на телефон 911 с молба за помощ.

Сили на гръцката полиция хора от екипа SWAT се втурнали към мястото и влезли в сградата, както и двама преговарящи, за да убедят стрелеца да се предаде.

Операцията по откриването му започнала в 11:15 ч., тъй като по първоначални данни египтянинът се криел на втория етаж в офисите на компанията. В крайна сметка малко преди 12:00 ч. се разбра, че 70-годишният мъж е сложил край на живота си.

Според говорителката на гръцката полиция Констанция Демоглиду първите полицаи са пристигнали на улица Артемизиу две минути след сигнала за пожар; пристигнали са полицейски преговарящ и хора от екипа SWAT, които са извели служителите, преди извършителят да бъде намерен мъртъв.

“По-малко от две минути по-късно пристигнаха полицаи от екипа за спецоперация и отряда за борба с тероризма, а след това на мястото на инцидента пристигнаха преговарящ и екип за борба с тероризма, които проведоха операция във вътрешността на сградата, като извлякоха служителите от компанията. Впоследствие е установено, че незаконните действия на извършителя са довели до смъртоносното нараняване на трима души, включително собственика на компанията.

Извършителят, който работел за семейството, бил открит мъртъв в район, различен от този на тримата починали във фирмата, като пистолетът бил до него. Вероятно се е прострелял в главата”, се казва в изявлението на г-жа Демоглиду.

Служителите на компанията са в шок, а властите са поставили под микроскоп охранителните камери на сградата и показанията на служителите на компанията, които ще хвърлят светлина върху случая.

“Чухме изстрел. Побягнахме да се скрием, страхувахме се, че животът ни ще свърши”, разказват очевидци пред MEGA.

“Беше решил да убие колкото се може повече хора”, казва шокиран служител на компанията.

Друг разказва, че всички са били в офисите си, когато са чули изстрелите: “Бяхме в офисите и чухме изстрели. Не знаехме какво се е случило. Това беше един стар служител на компанията, когото наричахме Ари и който беше уволнен отдавна. Явно е искал да си отмъсти на шефовете. Крещеше на всички да напуснат и удряше целенасочено хората”.

https://blitz.bg