• Смята се че полицията е ликвидирала нападателя, който е убил първо свои роднини, а след това случайни минувачи

Британските медии пишат за поне шестима застреляни при масовата стрелба в Плимут (Plymouth), предава Новини Лондон.

Плимут е град в Югозападна Англия и е част от графство Девън. Населението му е около 300 000 човека. Градът е и известно английско пристанище.

Лондонският Метро съобщава за три хеликоптера-линейки, които са на мястото на инцидента, целият район е блокиран от полиция има множество екипи от парамедици.

Полицията официално заяви, че е имало няколко смъртни случая в резултата на масовата стрелба, както и няколко ранени, които са транспортирани вече до близки болници, но точен брой на пострадалите все още не е обявен.

Министърката на вътрешните работи Прити Пател определи случилото се, като „истинска и немислима трагедия“ и призова към спокойствие, като потвърди че униформените имат пълен контрол на района.

Това е първият инцидент с масова стрелба във Великобритания от 2010 година, когато Дерик Бърд уби 12 човека в Камбрия, припомня и Би Би Си.

Скай Нюз съобщи, че нападателя е бил застрелян от отзовалите се мигновено специални полицейски сили, но това все още не е потвърдено от властите.

Свидетел на инцидента разказа пред камерите на британска местна телевизия, че стрелецът първо е убил свои роднини в къща намираща се на Royal Navy Avenue, след това е излязъл на улицата и е продължил да стреля по случайни минувачи.

Полицията умолява всички да спазват инструкциите им и умоляват гражданите и медиите да не публикуват слухове, затова ще се въздържим и няма да коментираме случващото се докато не излезе официална информация.  https://blitz.bg