Карадайъ остро: ГЕРБ плюс ПП = подмяна

0
255

ГЕРБ плюс „Промяната” е равно на подмяна. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната парламента преди гласуването на Росен Желязков за председател на НС.

Изборът на председател на Народното събрание изисква отговорно, държавническо поведение. Ние сме изразявали нашето мнение, че правилото е най-голямата парламентарна група да предлага председател на НС, допълни Карадайъ, цитиран от “Стандарт”.

Той посочи, че изборът на председател на парламента формира мнозинство, което да подреди структурата в НС и в изпълнителната власт.

Виждаме, че се оформя мнозинство в НС. Затова пък от своя страна има мнозинство и опозиция. И при оформилото се мнозинство в НС ние от ДПС, тъй като не участваме в това мнозинство, съвсем естественото ни място е да сме опозиция, категоричен бе Карадайъ.

Лидерът на ДПС подчерта, че в Конституцията не е записана възможността за ротация на председателя на парламента. Но това мнозинство може да запише в правилника на НС да има тримесечен председател, тримесечен парламент. Може да се запише и тримесечно правителство, независимо какво пише в конституцията, ние това сме го видели, възмути се Карадайъ.

И отсече: ГЕРБ плюс „Промяната” е равно на подмяна!”.

Иначе досега, в последните две години и повече слушаме за модели и за промяна на модели, но виждаме опита за подмяна, заяви още Мустафа Карадайъ.

Днешното заседание и днешното мнозинство е съвсем естествено, защото битието им е еднакво. Един и същи създател ги създаде, по един и същи модел ги създаде – чрез лъжа и в нарушение на Конституцията и на законите на страната. За да продължават да нарушават Конституцията и законите на страната. Е, и да послъгват, посочи Карадайъ.

За да рушат демокрацията, държавността и в крайна сметка държавата. И всичко това зад мантрата върховенство на закона и промяна на модела. Целта е ясна – да продължават модела на създателя си и за три месеца да се приключи държавата, държавността, демокрацията, подчерта лидерът на ДПС.  https://lupa.bg/