КАМПАНИЯ ПО СЪБИРАНЕ НА ДРЕХИ

0
1077
display of second hand baby clothes and pyjamas for reusing, reselling,recycling,donating or welfare for second life sold at thrift store

 

Кампания по събиране на дрехи, годни за употреба, ще се проведе в Генерал Тошево на 16 май, събота. За целта ще бъдат обособени два пункта в града, където ще се събират текстилните продукти от жителите на общината. Основният пункт ще бъде пред Общинска администрация Генерал Тошево – от 9:30 до 11:00 часа. Вторият пункт ще бъде до паркинга на магазин ABC, над ЖП прелеза. Там ще се приемат дрехи от 11:00 до 12:00 часа.
Събраните дрехи ще бъдат извозени с общински транспорт до Варна, след което ще се преработят/подготвят за повторно оползотворяване, от фирма „Хюманита“. Изискването към текстилните изделия – дрехи, домашен текстил, чанти и други аксесоари, е да бъдат в годно за употреба състояние и да са прилежно опаковани в торбичка. С тях ще бъде създаден кризисен резерв за подпомагане от БЧК на пострадали при бедствия, аварии и кризи и ще се извършва целево даряване на дрехи на хора в нужда.

Инициативата се реализира съвместно с местната организация на Български червен кръст и фирма „Хюманита“