Каварна ще бъде домакин на Държавно първенство за настолни корабни модели

0
584
В Каварна се открива 72-то Държавно първенство за настолни корабни модели и четвърти кръг на Държавно първенство за радиоуправляеми яхти
От 3 до 6 август, Каварна ще бъде домакин на Държавно първенство за настолни корабни модели класи „С“.
Домакинството за града ни е двадесет и четвърто. Паралелно за 13 пореден път ще се проведе и четвърти кръг на Държавното първенство по радиоуправляеми яхти- класи „F 5“. Събитието се организира от спортен клуб „Вимпел“, под
патронажа на Българската федерация по корабомоделизъм и Община Каварна. Тази година участниците от каварненския клуб „Вимпел“ ще са 9 и ще сe представят с 13 модела.
Официалното откриване е на 4 август, от 9:00 часа, пред ХГ „Хр. Градечлиев”. Настолните корабни модели, разделени в осем класа, традиционно ще бъдат изложени в една от залите на галерията. Времето за посещения е от 9:00 часа до 18:00 часа в дните петък и събота, входът е безплатен.
Журирането започва в петъчния ден от 10:30 часа.
Стартовете на радио управляемите яхти в петък и събота са от 11:00 часа, на средна буна, на плажа в Каварна. Обявяването на класирането от Държавните първенства, награждаването и закриването е на 6 август- неделя от 10:00 часа.