Каварна част от най-значимото туристическо изложение в Румъния

0
326

 

В Букурещ, Румъния бе открито най-голямото в страната Международно туристическо изложение /TarguldeTurismalRomaniei (TTR)/. Пролетното изложение е най-значимото международно събитие за туризъм в Румъния, като това е неговото 49-о издание.

Община Каварна традиционно участва със свой щанд, на който представя туристическите забележителности на региона, възможностите за различни видове туризъм, както и богатия културен календар на общината. На щанда е отредено място и за рекламни материали, предоставени от представители на местния бизнес, свързан с туризъм и предоставяне на услуги ­– Магазин „Натурал“, Семеен хотел „Св. Георги“, Пицария „Морели“, Винарска изба „Калиакра“, Снек бар „Лайф корнер“, Вила „Романа“, Къща за гости „Талисман“.

Както всяка година представянето на община Каварна се радва на голям интерес и е част от Българският щанд, организиран от Министерството на туризма  с над 30 участници – представители на общини, хотели, туристически агенции и други.

Щандът на общината бе посетен от посланика на Република България в Румъния Радко Влайков и Лучиян Рус­­­-държавен секретар на Министерството на икономиката, предприемачеството и туризма на Румъния. В краткия разговор официалните гости споделиха, че Каварна вече е добре позната и предпочитана от румънските туристи дестинация.

Събитието е възможност за привличане на туроператорски агенции и допълнителни посещения на румънски гости, както и за среща с представители на туристическия бизнес от други страни. През последните години интересът към България от страна на румънските туристи се увеличава постоянно, както и посещенията им в Каварна.

Изложението продължава 4 дни, в които представители на отдел „Туризъм и култура“, Исторически музей и администрация, ще продължават да рекламират най-новите и интересни туристически предложения от Община Каварна.