ЙОРДАНКА СТОЕВА Е НОВОИЗБРАНИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ШАБЛА

0
1031

Вчера се проведе първото заседание на новоизбрания Общински съвет Шабла. То бе свикано със заповед на областния управител Красимир Кирилов, който откри заседанието. След като благодари на председателя на ОИК Шабла за експертната работа и демократичното провеждане на изборите в община Шабла, Кирилов призова новоизбраните съветници да станат прави и положат клетва.

След тях в служба на жителите на общината и село Дуранкулак се заклеха избраните на първи тур кметове – Мариян Жечев за кмет на община Шабла, и Веселин Йорданов за кмет на с. Дуранкулак.

Кр. Кирилов връчи символите на местна власт – огърлие и удостоверение за избора на кмета на Шабла. След което поздрави новоизбраните представители на местна власт в общината, като пожела здраве и ползотворна работа в името на жителите на морската община.

След това работата на съветниците продължи, водена от най-възрастния общински съветник – г-жа Недялова. Под нейно ръководство бе избран 3-членен състав на комисия по избор на председател на ОбС Шабла. От трибуната Живко Спасов – избран за съветник от листата на ПП ГЕРБ заяви, че групата съветници от ГЕРБ, която е мнозинство – 8 души, ще подкрепи предложението на колегите си – трима съветници от БСП.

Така се стигна единствено до номинацията на д-р Йорданка Стоева и с пълно единодушие от 11 гласа „за“, тя бе преизбрана за председател на ОбС Шабла.