• Добруджа започна с победа след успех над Черно море – 3:1 (25:22, 17:25, 25:17, 25:22) 

Заедно с кандидатите за общински съветници от Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ обсъдихме съдбата на зала „Русалка“ и спортните клубове в Добрич.

Несправедливото разпределение на субсидията, предвидена за издръжка на клубовете в общината, е най-голямата болка за треньорите.

Бюджетът, гласуван от Община град Добрич за спорт, е 800 000 лева годишно, но разпределението на средствата е такова, че определени клубове получават повече. Всички останали, въпреки спортните си постижения, са ощетени. Средствата стигат, колкото да се покрият заплатите на треньорите. Нямат пари за екипировка, пътувания и участия в състезания. Налага се да тръгват в 4 сутринта за състезание в София, а вечерта да се върнат, защото няма как да платят нощувките на състезателите.
„Продаваме си домакинствата, защото няма къде да поканим другите отбори. И за да ни поканят да играем там, където базата е добра, защото имаме нужда от участия.“
„Превърнали сме се в просяци“, оплакват се треньорите. Непрекъснато се налага да търсят пари от приятели и съмишленици.


По повод евентуално отдаване на концесия на спортен комплекс „Русалка“ някои от треньорите смятат, че той трябва да остане общинска собственост. Така с помощта на държавата и Общината могат да се ремонтират залите, да се монтират фотоволтаици на покрива, които да намалят сметките за ток и да се помогне на клубовете да работят при равни условия.


„Вие сте първият кандидат за кмет, който се обръща към спорта и иска да намери решение на проблемите ни“, казаха треньорите. Те изразиха надеждата си след изборите всички да седнат на една маса и да намерят решение за съдбата на спортна зала „Русалка“, за до го има спортът в Добрич и децата да продължат да спортуват.

„Продължаваме Промяната – Демократична България“

Добруджа започна с победа след успех над Черно море

Отборът на Добруджа 07 (Добрич) започна с победа новия сезон в Efbet Супер Волей. Момчетата на треньора Данаил Милушев надиграха у дома Черно море (Варна) с 3:1 (25:22, 17:25, 25:17, 25:22) в мач от 1-ия кръг на първенството, игран тази вечер пред около 750 зрители в зала „Добротица“.

Срещата на добричлии от втория кръг срещу Дея спорт (Бургас) е отложена, докато Черно море ще е домакин на Берое 2016 (Стара Загора). Този двубой е следващата събота (28 октомври) от 17,30 часа.

Първата част на срещата буквално беше точка за точка. Добруджа на два пъти се откъсна с 15:12 и 19:17, но гостите от Черно море наваксаха и отново играта продължаваше равностойно. Добричлии отново поведоха при 21:19, след което успяха да спечелят и гейма с 25:22. Последва реакция на варненци, които избухнаха във втория гейм, като поведоха ударно с 12:4. Черно море запази преднината си до 19:10 и спокойно затвори гейма в своя полза при 25:17.

В началото на третия гейм Черно море поведе с 9:6, но домакините успяха да изравнят при 11:11. Последва натиск на Добруджа, които се откъснаха в резултата с 18:14. Добричлии запазиха предимството си и без проблеми спечелиха с 25:17 след отличен единичен блок на Виктор Бодуров. В четвъртата част драмата отново бе пълна. Домакините от Добруджа поведоха с 6:3, след което увеличиха преднината си до 15:10. Черно море обаче показа че ще се бори докрай и намали пасива си до 14:16. Добричлии излязоха от критичния момент и отново се откъснаха с 19:14. Последва нов щурм на варненци, които показаха характер и изравниха при 21:21. Добруджа обаче устоя и след отлични отигравания на Димитър Маринков поведоха с 23:21. Добричлии запазиха спокойствие и спечелиха с 25:22 и 3:1 след успешна атака на Маринков, който беше обявен и за MVP на мача.  https://sportal.bg/