И за студентите в Добрич, сред които има много чуждестранни младежи, учебните занятия са преустановени като превантивна мярка срещу разпространението на коронавируса,  доцент д-р Тодор Радев, ректор на Висшето училище по мениджмънт /ВУМ/. Извънредната ваканция до днес включително е за цялото училище, чието седалище е във Варна, но има учебна база и в Добрич.
Във ВУМ се обучават студенти от близо 50 държави по бакалавърски и магистърски програми, както и по европейската програма “Еразъм+” в областта на бизнеса, маркетинга, информационните технологии, компютърните науки, туризма, хотелския мениджмънт, кулинарните изкуства. По думите на ректора в Добрич до преди няколко месеца са учили и китайски студенти, които са се завърнали в страната си. Сред обучаваните сега са двама японци, студенти от Индия и други азиатски държави, както и много европейци, съобщи Юлия Христова, кореспондентка на БТА.
В последния ден на ваканцията ще има съвет на ректорите, който вероятно ще се проведе онлайн, за да се реши дали ще бъдат възобновени учебните занятия, каза доцент д-р Радев.