“Инър Уийл Клуб“ – Добрич дари десет болнични легла, пелени и средства на отделенията по педиатрия и неонатология към областната болница

0
348

Дамите от „Инър Уийл Клуб“ – Добрич дариха десет болнични легла на педиатричното отделение и пелени и средства за техника на неонатологията към Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в областния град.

Изключително съм щастлив да приветствам отново дамите от „Инър Уийл Клуб“ за поредното благородно дело, свързано с отделенията по педиатрия и неонатология в МБАЛ и с най-малките, най-ценните и най-хубавите – дечицата на Добрич, каза д-р Георги Желязков, директор на лечебното заведение. Той благодари на местната организация за усмивките, с които дарява пациентите и екипите на двете отделения.

Даренията са резултат от успешно изпълнен проект, обясни Костадинка Михайлова, президент на клуба. „Всички дами от „Инър Уийл“ организирахме благотворителна вечер под надслов „Дами канят да творим чудеса“. Това е чудото, което сътворихме – десет нови легла на обща стойност 9000 лева“, допълни тя.

Д-р Йовчо Йовев, началник на педиатрията, сподели, че отделението не получава често дарения от такъв мащаб, и благодари на организацията за избора на леглата, които са българско производство и „изключително качествени“.

По традиция на всеки Бабинден „Инър Уийл Клуб“ – Добрич дарява средства на неонатологията. „Тази година, поради епидемичната обстановка, не можахме да дойдем на 21 януари, но днес даряваме пелени и средства за техника, която е необходима за отделението“, каза още Михайлова.

Непрекъснато се караме с родилното за пелени, така че това е голяма помощ, коментира д-р Надя Енчева, която прие дарението. По думите ѝ неонатологията е пълна, след като през изминалата седмица, само в рамките на два дни, там са проплакали общо 16 новородени. „Аз съм тук от 32 години и много отдавна не ми се е случвало“, сподели тя. Понастоящем в интензивния сектор са настанени три недоносени бебета под два килограма и току-що екстубирано дете. Всички те са стабилизирани, допълни д-р Енчева.

„Инър Уийл Клуб“ – Добрич има почти 25-годишна история, разказа Костадинка Михайлова. Понастоящем в организацията членуват около 20 дами. Дейността им е насочена основно към грижата за децата и жените. Президентът на клуба се сменя всяка година и твори своето чудо, допълни тя.