Отдаване на почит. След фаталната трагедия на фестивала Astroworld на Травис Скот през 2021 г., най-малко осем посетители загинаха – и повече ранени – след нарастване на тълпата.

На фона на продължаващото разследване на инцидента от петък, 5 ноември , няколко от изпълнителите и присъстващите на музикалния фестивал споделиха подкрепата си за жертвите и техните близки.

„Просто искам да изпратя молитви на тези, които бяха изгубени снощи“, обясни 30-годишният рапър „Sicko Mode“ в поредица от видеоклипове в Instagram Story в събота, 6 ноември. „Знаеш ли, моите фенове харесват , наистина означават света за мен и винаги просто наистина искам да ги оставя с положително изживяване и всеки път, когато мога да разбера, разбирате ли, всичко, което се случва, просто ще спра шоуто и, знаете, ще им помогна да получат помощта, от която се нуждаят. Просто никога не можех да си представя сериозността на ситуацията.”

Роденият в Тексас продължи в публикацията си: „Всички, продължавайте да спазвате молитвите си. Искам да кажа, честно казано съм просто съсипан и никога не бих могъл да си представя нещо подобно да се случи.”

Партньорката на Скот, Кайли Дженър , присъства на сета на нейния красавчик малко преди инцидента, споделяйки кадри от концерта чрез Instagram Story по това време. В бременна Кайли Козметика основател , 24, също взе да медийната платформа на социалната да споделят нейните молитви за Astroworld участниците, които са били засегнати от събитията.

„Травис и аз сме съкрушени и опустошени“, написа възпитаникът на Keeping Up With the Kardashians в изявление в неделя, 7 ноември. „Моите мисли и молитви са с всички, които загубиха живота си, бяха ранени или засегнати по някакъв начин [sic] от вчерашните събития. А също и за Травис , за когото знам, че се грижи дълбоко за своите фенове и общността на Хюстън. … Изпращам най-дълбоките си съболезнования на всички семейства през този труден момент и ще се моля за изцелението на всички, които са били засегнати.”

По време на сета на изпълнителя “Out West” в NRG Park в Хюстън, тълпата се втурна на сцената, причинявайки масов инцидент.

“Това е трагична нощ”, Хюстън Директорът на пожарната Самуел Пеня , каза по време на пресконференция в събота. „Знаем, че имахме поне осем потвърдени смъртни случая тази вечер и имахме десетки хора, които бяха ранени тук при това събитие.

Тогава Пеня обясни, че около 21:00 тълпата е „започнала да се притиска към предната част на сцената“, причинявайки паника и наранявания.

„В началото на инцидента с масови жертви, когато той се задейства… Прехвърлихме 17 пациенти в болницата“, каза Пеня. „Няма да знаем причината за смъртта на осемте, които бяха потвърдени, докато съдебният лекар не завърши разследването си, но ние сме в процес – полицейското управление на Хюстън – изпраща единици в болниците, за да идентифицират тези пациенти.

По време на шоуто певецът на „План за бягство“ е спрял изпълнението си „три пъти“, за да попита какво се случва, според един източник.

„Той помоли всички в района да отидат да им помогнат и да ги доведат на фронта“, каза вътрешен човек пред Us Weekly . „Веднага след като разбраха какво се случва, те прекратиха представлението в интерес на обществената безопасност.”

Фестивалът Astroworld, който трябваше да продължи две вечери, отмени състава си в събота на фона на продължаващото разследване.

„Нашите сърца са със семейството на фестивала Astroworld тази вечер – особено тези, които загубихме и техните близки“, се казва в изявление в социалните медии на официалната страница на събитието в Twitter . „Ние сме фокусирани върху подкрепата на местните служители, колкото можем. Както властите споменаха на пресконференцията си по-рано, те разглеждат поредицата от сърдечни арести, които се случиха. Благодарим на нашите партньори от полицейското управление на Хюстън, пожарната и NRG Park за техния отговор и подкрепа.

Превъртете по-долу, за да видите как Скот, Дженър и неговите колеги изпълнители от Astroworld са отдали почит на жертвите:

Травис Скот

„Работим в тясно сътрудничество с всички, за да се опитаме да стигнем до дъното на това: град Хюстън, HPD, пожарната, знаете ли, всички, които ни помогнаха да разберем това“, обясни той в поредица от Instagram Видеоклипове с истории. „Ако имате някаква информация, моля, свържете се с местните власти. Всички, продължавайте да спазвате молитвите си. Искам да кажа, честно казано съм просто съсипан и никога не бих могъл да си представя нещо подобно да се случи. Ще направя всичко възможно, за да ви държа в течение и просто да ви информирам какво се случва. Обичам ви всички.”

Кайли Дженър

Дизайнерът на Kylie Swim сподели изявление за подкрепа, след като присъства на концерта на партньора си, като написа чрез Instagram Story: „Искам да поясня, че не сме знаели за никакви смъртни случаи, докато новината не излезе след шоуто и в никакъв свят нямаше да продължи заснемане или изпълнение. Изпращам най-дълбоките си съболезнования на всички семейства през този труден момент и ще се моля за изцелението на всеки, който е бил засегнат.”

SZA

Певицата на „Good Days“, която се представи по-рано в петък, туитира своите сърдечни съболезнования.

„Безмълвна за снощи, всъщност съм в шок и дори не знам какво да кажа… просто се моля за всички в Хюстън, особено за семействата на онези, които загубиха живота си“, написа тя в събота.

Роди Рич

„Моля, накарайте семействата на онези, които загубихме вчера, да се свържат с @shawnholiday“, подписа изпълнителят към публикация в Instagram Story в събота. „Ще дам нетната си компенсация на семействата на този инцидент. #Pray4Huston.”