Имотът бижу за $4 милиона в Бояна бледнее пред тази къща на скалите край нос Калиакра

0
2392

Само преди няколко часа стана ясно, че едно от най-реномираните издания в САЩ, а и по света – „Ню Йорк таймс“, обръща внимание на ръста на цените на недвижимите имоти в България. Имот бижу, който се намира в столичния квартал „Бояна“, успя да очарова изданието. Оказа се, че уникалният дом струва „скромните“ четири милиона долара.

Интернет потребителите и мераклиите за тузарски имоти обаче обърнаха поглед към друг супер тузарски проект. Уникалната къща, която побърка всички, се намира на самия бряг край нос Калиакра.

Нещо повече – страхотната къща няма нищо общо с типични български стил на строителство, а е като холидувско имение, разположено на едноименния хълм край Лос Анджелис.

И не само това – от всяка част на имота се открива спираща дъха гледка към Черно море.

Ако обаче искате да научите повече за невероятната къща, както и да видите много снимки, то посетете pochivka.blitz.bg

„Перфектната къща!

Призматични обеми, остъклени фасади, метални конструкции и отказ от всякаква декорация! Част от визуално-пластичните ни принципи за създаване на архитектура и дизайн, с които намерихме търсения баланс между двете дисциплини. Така се роди и тази невероятна лятна вила, кацнала на един от склоновете на Калиакра! Характерна за стила ни стана опростената функционалност, базирана на абстракцията. Enjoy it :)“, това написа водещият архитект на ALL in Studio Павел Янев.

Именно тяхна е грандиозната идея за тази феноменална къща, която спира дъха.

„KALIAKRIA_HOUSE“ – така е наименованието на проекта.

А ето и какво пишат от студиото за красивото им творение, по което всички полудяха:

„Архитектура, проектиране и интериорен дизайн на къща – резиденция над морето
Проект – #_Sea_House
Локация– Калиакра
Квадратура – 135 кв. м.
Клиент – Частен
Фаза – Проект
Цел и философия на проекта – Къща за младо семейство, проектирана в духа на модернизма. Следва принципите на Mies Van der Rohe и Le Corbusier. Отлично разпределение на зоните, функционални дизайнерски мебели и аксесоари, модерна визия и очарователно излъчване са отличителните черти на този наш проект“. / pochivka.blitz.bg