ИМА ПОТЕНЦИАЛ ЗА РАЗШИРЯВАНЕ НА ПОДКРЕПАТА ЗА ГЕН. РАДЕВ В ОБЛАСТТА

0
776

„След като победихме в битката, трябва да победим и във войната. Ген. Румен Радев трябва да е следващият, пети президент на Република България“, заяви пред журналисти областният председател на БСП Мая Димитрова.

За генерал Румен Радев,който е първи във вота за президент в Добричка област, има голям потенциал за подкрепа на втория тур в общините, отбелязали ниска избирателна активност на 6 ноември.Това заяви на пресконференция председателят на областния инициативен комитет за кандидатурата на генерала арх. Емилия Добрева. Тя подчерта, че на първия тур Радев събра широка подкрепа и извън структурите на БСП, заяви арх. Добрева.
„След като победихме в битката, трябва да победим и във войната. Ген. Румен Радев трябва да е следващият, пети президент на Република България“, заяви областният председател на БСП Мая Димитрова.
По думите й, резултатите от изборите показват, че ГЕРБ в град Добрич е на четвърто място. „Това показва, че хората са решили, че трябва да се промени статуквото и трябва да задължително да  се даде едно ново начало“, заяви тя.
„В Добрич ген. Радев събра много гласове, които са резултат от една широка подкрепа, извън структурите на БСП“, каза арх. Добрева. И изрази задоволство и от перфектната работа на структурите на БСП.
„Оттук нататък ние ще направим анализ, защото считаме, че има голям потенциал в общините, в които избирателната активност е била сравнително ниска. Това са Добричка, Тервел, Крушари. Считаме, че има възможност да бъдат мобилизирани допълнително избиратели. Считаме, че отпадането на останалите кандидати създава предпоставка за преориентирането им. В лицето на ген. Радев са съсредоточени и виждания за патриотизъм, за отговорност, за целеустременост при постигане на определена цел. Считаме, че неговата кандидатура ще бъде припозната и от останалите участници в изборния процес“, каза арх. Добрева.
Мая Димитрова припомни думите на ген. Радев, че той очаква подкрепата на всички българи. И бъдещият президент трябва да е президент на всички българи.   НДТ