Германо-американският милиардер Карл-Ериван Хауб изчезна преди шест години в Алпите при мистериозни обстоятелства, след което беше обявен за мъртъв. Но изведнъж се оказа, че той е жив и живее с 44-годишната си любовница в Москва. 64-годишният мъж е заподозрян, че е инсценирал смъртта си.

Хауб изчезна под швейцарския Матерхорн през април 2018 г. Той дойде в ски курорта, за да се подготви за ски състезание. За последно той е бил видян сутринта да се качва сам в планината с асансьор, след което не се е върнал в хотела си. Шестдневното издирване не даде резултат и тялото не беше открито. Три години по-късно той е обявен за мъртъв.

Германски журналисти от компанията RTL проведоха разследване и заявиха, че милиардерът е идентифициран в Москва, където живее с млада любовница. Те твърдят, че той е звънял на телефона й 13 пъти през трите дни, преди да изчезне преди шест години. Обажданията бяха продължителни, едно от тях продължи повече от час – представители на медиите подозираха, че бизнесменът обсъжда с нея фалшифицирането на смъртта му.Разследването установи, че 44-годишната рускиня тогава е била ръководител на агенция за събития в Санкт Петербург, която организира ски, пешеходни и планински екскурзии. Журналистите разбраха, че животът на Хауб е тясно свързан с московчанката; преди това те многократно са се озовавали в едни и същи градове и места по едно и също време, съобщава Daily Mail.