ИЗРОДИ В ЕС: ИТАЛИАНСКИ СЕНЕГАЛЕЦ, НЕДОВОЛЕН ОТ ИМИГРАНТСКАТА ПОЛИТИКА, ОТВЛЕЧЕ АВТОБУС С ДЕЦА И ГО ПОДПАЛИ

0
1280

Автобус, превозващ 51 ученици, беше отвлечен от шофьора и беше запален близо до Милано, Италия, съобщи Би Би Си. За щастие няма сериозно пострадали.

Децата, някои от които са били завързани, са били спасени през разбити прозорци в задната част на автобуса.

14 души са пострадали от вдишване на дима.

Шофьорът – 47-годишен италиански гражданин, който по произход е от Сенегал, е бил арестуван. Твърди се, че той е казал: „Никой няма да оцелее”.

Учител, който е бил в автобуса с децата казал, че заподозреният, когото полицията идентифицирала като Усейну Си, бил ядосан от имиграционната политика на Италия и смъртта на мигранти в Средиземно море. Говорителят на полицията Марко Палмиери заяви за шофьорът: „Той крещеше:

„Спрете смъртта в морето, ще извърша клане”.

Главният прокурор на Милано Франческо Греко заяви: „Това беше чудо, можеше да стане страшно клане”. Прокурорите заявиха, че заподозреният е обвинен в отвличане, опит за масово убийство, причиняване на пожар и съпротива срещу ареста. Г-н Греко заяви, че властите все още преценяват дали да повдигнат обвинение в тероризъм срещу него.

Заподозреният е бил известен на полицията, след като преди е бил съден за нападение и за шофиране в нетрезво състояние, каза Алберто Нобили, ръководител на отдела за борба с тероризма в прокуратурата в Милано.

Как започна драмата

Два класа тийнейджъри и техни учители пътували към спортна зала, но шофьорът изведнъж поел по друг път, очевидно насочвайки се към летището на Милано. Когато заподозреният започнал да заплашва пътниците с нож, едно момче се обадило на родителите си, които предупредили полицията. След това полицаите се опитали да спрат автобуса. Превозното средство се блъснало в полицейските коли, преди да намали скоростта.

След като автобусът спрял, шофьорът скочил и го запалил, след като вече го е бил залял с бензин. Полицията успяла да разбие задните прозорци и да измъкне пътниците, преди превозното средство да бъде погълнато от пламъци.

„Беше чудо, че децата оцеляха и трябва да благодарим на карабинерите за това”, каза Франческо Греко. Представители на вътрешното министерство на Италия разследват възможността за анулиране на италианското гражданство на водача.Указ, издаден през септември, улеснява депортирането на мигранти и отнемането на тяхното гражданство, ако те извършват тежки престъпления.  https://www.vesti.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国-保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST