Из­пи­сан е и пос­лед­ният па­циент, кой­то бе нас­та­нен в ин­фек­циоз­но от­де­ле­ние на Многопрофилната болница за активно лечение в Доб­рич. Той е с един от­ри­ца­те­лен ре­зул­тат, съоб­щи­ха днес от Об­лас­тния коор­ди­на­цио­нен щаб (ОКЩ).

От­там уточ­ни­ха, че от да­та­та на из­пис­ва­не­то – вчера 28 април, 35-годишният мъж от Добрич про­дъл­жа­ва да е под до­маш­на карантина в про­дъл­же­ние на 28 дни, ка­то, за да се счи­та за здрав, тряб­ва да има и вто­ра от­ри­ца­тел­на про­ба. Тя ще бъ­де взе­та към края на изолацията му. Близ­ки­те му са из­след­ва­ни, тех­ни­те ре­зул­та­ти са от­ри­ца­тел­ни, до­пъл­ни­ха от ОКЩ.

От обя­вя­ва­не­то на пан­де­мия­та до мо­мен­та в Добричка об­ласт бя­ха до­ка­за­ни с по­ло­жи­тел­ни ре­зул­та­ти от PSR-тес­то­ве об­що 14 за­ра­зе­ни с ко­ро­на­ви­рус. Два­ма от тях са от се­ло Об­ро­чи­ще, об­щи­на Бал­чик. Кметът на селото Стоил Николов коментира, че местните са  спокойни, а хората, у които бе открита болестта, са проверявани от полицията и си стоят у дома.

Пра­вят се из­след­ва­ния как­то на хос­пи­та­ли­зи­ра­ни в бол­ни­ца­та, та­ка и на ам­бу­ла­тор­ни. Из­след­ват се и ли­ца, кон­так­тни на по­ло­жи­тел­ни с ко­ро­на­ви­рус, сред кои­то и ме­ди­цин­ски пер­со­нал. До­се­га ня­ма по­ло­жи­тел­ни ре­зул­та­ти, по­соч­ват още от Об­лас­тния щаб.

Албена ИВАНОВА

https://www.bnr.bg