Извънредно! Изстрели ехтят в село Очуша, заловиха ли убиеца от Костенец /ОБНОВЕНА/

0
1514

Три изстрела, вероятно предупредителни, се чуха от къщата на близките на убития Валентин в село Очуша, близо до Костенец. В нея живеят майка му, баща му, бившата му жена, а и детето им. Роднините на жертвата са подали сигнал в полицията, че са забелязали убиеца Стоян Зайков – Чане, съобщава Trafficnews.bg. Към момента униформените буквално са превзели къщата и проверяват покрива и комина, където е възможно да се укрива Зайков, който преди седем дни преби и уби жена си Милена Шишкова, а от вчера е заподозрян и в убийството на братовчед си Валентин Петров, който бе гръмнат с преправена ловна пушка в дома си. Роднините на застреляния мъж са видимо притеснени, полицаите се опитват да ги успокоят.

Преди да бъде убит Валентин разказа, че Зайков често ходил до селото. Там бащата на убития 42-годишен мъж има вила с камери, записите от които разследващите провериха на няколко пъти. Днес освен обичайната полиция, жандармерия и части от специализирания отряд за борба с тероризма, в Костенец дойдоха и антимафиоти, който от ранни зори ровят всяка една къща, за да открият евентуални следи от килъра. В града пристигна и екип от криминални психолози, които правят профил на Зайков, смятан от полицията за тежък психопат, способен с месеци да се укрива и да замита следите си. А страхът у хората в градчето продължава да бъде подклаждан, защото седми ден от Чане няма нито вест, нито кост. “Той е някъде тук, в махалата, сигурно сменя скривалищата постоянно. Изобщо не е ходил да бяга в Пернишко или Пазарджишко. Явно хич не му пука, че Костенец гъмжи от полиция. Като нищо ще пречука още някой, докато го намерят”, коментираха пред притеснени жители на квартал “Полето”. Тази сутрин, в опит да успокои напрежението, директорът на Областната дирекция на МВР-София Николай Спасов, увери, че разследването върви с пълна сила. За 42-годишния Валентин Петров, който бе открит застрелян в дома си в Костенец вчера, Спасов каза, че мъжът не е допуснал полицаи в къщата, когато са поискали да я проверят. Той им казал, че сам ще провери дома си. Държал се спокойно и не е давал индикации за някакви притеснения. Часове преди да бъде открит трупът му обаче, Валентин разговаря с наш екип и сподели, че братовчед му е опасен и ще стреля на месо. Мъжът каза още, че се притеснява дали Чане не е в неговата къща и няма на посегне и на него.

*************

Акция в село Очуша по сигнал, че Стоян Зайков е забелязан там. След като беше претърсена къща, не беше открит заподозреният за убийството на млада жена от Костенец. Това съобщи bTV. Домът е на родителите на убития вчера, по първоначална информация те са подали сигнал, че са забелязали Зайков. Според свидетели в селото са се чули и три изстрела. Издирването продължава. Стоян Зайков се издирва от седмица. Вчера негов съсед е намерен мъртъв на метри от дома си. Полицията е обсадила Костенец и претърсва всяка къща. Една от версиите е, че Зайков се е укривал в къщата на втората жертва. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви по-рано днес, че още не е потвърдена връзка между убийството на съседа на издирвания и Милена Шишкова. Психолозите определят като психопат издирвания вече седмица заподозрян за убийството на бившата си приятелка Стоян Зайков.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/kriminalni/stana-yasno-zaloven-li-e-ubietst-stoyan-sled-strelbata-i-pretrsvaneto-v-ochusha_news674140.html

https://blitz.bg/

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST