• Трима заместник-председатели ще има вече Общинският съвет

 

На провелото се на 28 ноември заседание общинските съветници  на Добрич гласуваха кои да бъдат заместник-председателите на Съвета, като те вече ще бъдат трима, а не двама. Съветниците подкрепиха Георги Джендов от “Възраждане”, Милко Пенчев от “Левицата” и Радослав Георгиев от ПП-ДБ за заместник-председатели.

Бяха избрани и председателите на постоянните комисии. Това са:

* ПК “Законност, контрол и обществен ред” – седемчленна, с председател Златина Монева.

Златина Монева е от Добрич , по професия е адвокат. Това е първият й мандат като общински съветник. “Надявам се да работим спокойно”, каза Монева след като е избрана.

* ПК “Устройство на територията, жилищна политика, строителство и инфраструктура” – деветчленна, с председател арх. Емилия Добрева.

* ПК “Промишлено-стопанска дейност, земеделие и трудова заетост” – седемчленна, с председател Йордан Йорданов от “Възраждане”.

Йордан Йорданов е от Добрич. Семеен с 1 дете. Работи вв МБАЛ – Добрич  като рентгенов лаборант. Има опит в туризма и земеделието.

* ПК “Здравеопазване, социални дейноти и демографска политика” – седемчленна, с председател д-р Даниел Донков от “Възраждане”.

* ПК “Наука,образование” – седемчленна, с председател д-р Камелия Койчева.

* ПК “Култура, вероизповедания и етнически въпроси” – седемчленна, с председател арх. Надежда Пампорова .

* ПК “Търговия, услуги и туризъм” – петчленна, с председател Радослав Георгиев от ПП-ДБ

* ПК “Транспорт и екология” – седемчленна, с председател Георги Джендов от „Възраждане“.

* ПК “Управление и разпореждане с общинската собственост” – деветчленна, с председател Велислав Даскалов от Местната коалиция.

* ПК “Бюджет, финанси и данъчна политика” – деветчленна, с председател Йордан Апостолов.

* ПК “Спорт и младежки дейности” – седемчленна, с председател Николета Иванова от ГЕРБ.

* ПК “Предотвратяване и установяване конфликт на интереси и етика” – деветчленна, с председател Детелина Николова от ГЕРБ.

* ПК “Регионално развитие, международно сътрудничество, европейски програми и проекти” – седемчленна, с председател арх. Нежля Амди – Ганева от ДПС.