• Конкурсът Мис Русия 2024 беше спечелен от 18-годишно момиче от Чувашия

Титлата „Мис Русия 2024“ спечели Валентина Алексеева от Чувашия. Това съобщи кореспондент на Lenta.ru.

„Победителката в конкурса за красота беше наградена с корона и парична награда от един милион рубли“, каза журналистът. Валентина Алексеева също получи правото да представлява Русия в международен план на конкурса „Мис Вселена“.

Конкурсът „Мис Русия“ традиционно обединява представители от всички региони на страната, а победата в него отваря вратата към световни конкурси за красота. Валентина Алексеева вече се присъединява към редиците на тези, които ще се борят за титлата най-красивата жена на планетата. Миналата година 22-годишната Маргарита Голубева от Санкт Петербург стана победителка в конкурса „Мис Русия 2023“.

Победителката в конкурса „Мис Русия 2024“ Валентина Алексеева обеща да положи всички усилия, за да представи успешно страната на „Мис Вселена“. Тя сподели плановете си пред ТАСС .

Според 18-годишната родом от Чувашия , тя възнамерява да направи всичко възможно и невъзможно, за да направи Русия най-добрата.

„По-нататъшните планове са, разбира се, адекватно представяне на Русия на конкурса „Мис Вселена“, каза Алексеева.

Момичето призна, че след победа, на която дори не е разчитала, е изпълнена с радост, щастие и вълнение за бъдещето.

Финалът на конкурса Мис Русия 2024 се проведе в концертната зала Barvikha Luxury Village в събота, 5 октомври. Победителят получи корона и парична награда от един милион рубли. Тя ще представлява Русия на конкурса „Мис Вселена“, който ще се проведе в Мексико на 16 ноември.

Победителката мечтае да стане лекар

На сайта на конкурса се казва, че Валентина Алексеева учи в Руския национален изследователски медицински университет на име Н. И. Пирогов, специалност „Обща медицина“. Нейните хобита: балет, спорт и здравословен начин на живот. В допълнение, момичето участва активно в изследователски проекти в областта на екологията.

„Искам да стана лекар, за да помагам на хората и да бъда полезна на обществото“, каза момичето на въпрос за мечтата си. Тя счита за най-значимото постижение преди състезанието успешното полагане на изпитите, благодарение на което успя да влезе в бюджетния отдел на добър медицински университет в Москва.

След победата Алексеева обеща да направи всичко, за да получи титлата Мис Вселена. „По-нататъшните планове са, разбира се, адекватно представяне на Русия на конкурса „Мис Вселена“. Ще направя всичко възможно и невъзможно, за да сме най-добрите“, каза тя пред ТАСС.

Алексеева също призна, че след победата е изпълнена с радост и вълнение за бъдещето. Момичето вярва, че основното нещо за състезателите е да се наслаждават на процеса. Ето защо Валентина не е мислила за победа и не е очаквала да спечели основната титла.

Жителката на Санкт Петербург Уляна Евдокимова стана втората вице-мис Русия 2024

Титлата втора вицемис получи участничката от Санкт Петербург Уляна Евдокимова. Момичето е на 20 години. От училище се занимава със синхронно плуване и до 13-годишна възраст става майстор на спорта.

В момента е студентка втора година в университета в Милано, специалност „Реклама, маркетинг и PR в модната индустрия“. „Абсолютно съм сигурна, че знанията, които сега придобивам, ще ми помогнат да издигна руската мода на ново ниво“, каза тя.

Тя смята за най-значимото си постижение това, че е постъпила сама със стипендия в най-големия университет в Милано. Момичето се интересува и от спорт, стречинг, алпийски ски и чужди езици.

Модел от Толиати зае първо място сред подгласниците

22-годишната Ирина Миронова от Толиати получи първо място сред вицемис в състезанието. Момичето завършва Московския колеж Плеханов със специалност банково дело. Тя вече успя да сбъдне мечтата си да стане модел и да сключи договори със специализирани агенции и да спечели публика в социалните мрежи.

Сега тя мечтае да стане актриса. „Играйте в театъра и киното, посещавайте червените килими като медийна личност, създайте силно, истинско семейство и имайте померан“, каза Миронова.

Как мина финалът на конкурса Мис Русия 2024?

Финалът на състезанието се състоя в Barvikha Luxury Village. Дирекцията избра участници от 85 хиляди заявления от момичета от различни части на Русия. Събитието бе открито от победителката в конкурса за 2023 г. Маргарита Голубева, изпълнявайки песента „Отлети на крилете на вятъра“.

За главната титла се състезаваха 20 момичета, получили най-много гласове от публиката. След гласуването на публиката участниците бяха представени на публиката от водещите Максим Привалов и Олга Жук. Това беше последвано от етап от състезанието, наречен „дефиле по бански“. Момичетата се качиха на сцената на живо изпълнение на певицата MONA. След това водещите изредиха имената на десетте супер финалисти. 

Гостите на състезанието гледаха мини-интервюта на участниците, в които те разказаха за живота и целите си. След интелектуалното състезание членовете на журито се оттеглиха, за да изберат победителя. Тази година в журито бяха певицата Юлиана Караулова, музикантът Дмитрий Маликов, композиторът и продуцент Владимир Матецки, стилистът Игор Кимяшов и директорът на конкурса Анастасия Беляк.

Какво се знае за короната на главната красота на Русия

Короната за състезанието беше осигурена от фирма за бижута в италианския град Валенца. Производственият процес отне няколко месеца. Бижутерите оставиха силуета на корона, която следва формата на руски куполи и е символ на състезанието.

В центъра на короната са 203 перли от Южно море и Акоя. Украсата е вдъхновена от тиарата на императрица Александра Фьодоровна. Диамантите (42 карата), сапфирите (60 карата), рубините (58 карата) и перлите са събрани във фойерверки и съчетани с цвета на руското знаме. Обстановката на короната е от бяло злато.