Изборният ден в село Габровница е преминал в спокойна обстановка

0
6



Изборният ден в село Габровница, община Монтана, е преминал в спокойна обстановка, без нарушения на обществения ред и криминални прояви, съобщиха за БТА от Общинската избирателна комисия в Монтана и от полицейската дирекция в града.

В изборния ден днес са издадени четири удостоверения за гласуване на хора от селото, които са повредили преди това личните си документи, или срокът им на валидност е изтекъл.

Право на глас в селото имаха 882 души.

Изборите в село Габровница се наложиха заради касиране на резултата от първия тур на изборите за кмет на селото, проведен в края на октомври 2023 година. Тогава за кмет беше обявен Рангел Иванов, но в публичното пространство се появиха видеозаписи, на които се чува и вижда как членове на секционната избирателна комисия в Габровница се питат за кого да отчетат подадените бюлетини. Днес кандидатите бяха двама – Рангел Иванов, издигнат от Партия на зелените и Ваня Методиева, издигната от местна коалиция с участието на ГЕРБ-СДС и БНД. Резултатът от вота към момента още не е известен и броенето на гласовете продължава, обявиха от Общинската избирателна комисия в Монтана.

/ГГ/



Източник БТА