Реал (Мадрид) и Челси завършиха при 1:1 в първа среща от полуфиналите в Шампионската лига на стадион “Алфредо ди Стефано” в испанската столица. Двата тима предложиха зрелищна първа част с много положения и по-прагматична втора, и оставиха развръзката от двубоя за реванша на 5 май в Лондон.

Гостите първи пропуснаха да отбележат гол и в 10-ата минута Тимо Вернер стреля от границата на вратарското поле, но Тибо Куртоа реагира блестящо. Малко по-късно отново германският нападател се озова в добра позиция пред вратата, но не стигна до топката. Челси все пак успя да стигне до попадение и в 14-ата минута Кристиан Пулишич се разходи в наказателното поле, премина Куртоа и стреля между двама защитници на Реал за 1:0.

Домакините показаха зъби в 23-ата минута, когато Карим Бензема пое топката пред наказателното поле и стреля в лявата греда на Менди. Минута след това Челси пропусна поредна добра възможност, но ударът на Бен Чилуел премина покрай гредата.

По-малко от десет минути след първата си възможност в мача Реал успя да изравни и Карим Бензема се възползва от отбита топка в наказателното поле, спря я на гърди, завъртя се и я прати във вратата за 1:1.

След гола домакините имаха още една добра възможност, но Тони Кроос стреля покрай гредата. Минути преди края на първата част, играла се под непрестанен дъжд, гостите от Лондон пропуснаха още една възможност, при която Вернер стреля покрай вратата. Статистиката за първата част – 8:3 голови положения за Челси и 3:1 отново за “сините” при точните удари.

Втората част започна с положение за Челси след грешка на Марсело, но ударът на Вернер беше отбит. Реал отвърна минути по-късно с удар в аут на най-добрия футболист на домакините към момента Карим Бензема.

Постепенно двата отбора заложиха на повече битка в средата на терена и това повлия на остротата на играта. В 65-ата минута в игра за Реал се появи бившата звезда на Челси Еден Азар, а лондончани реагираха с тройна смяна и в игра влязоха Рийс Джеймс, Кай Хаверц и Хаким Зиеш. Промените повлияха по-добре на гостите и лондончани станаха малко по-активни четвърт час преди края.

Реал реагира и Зинедин Зидан подсили тима си с Алваро Одриосола и Марко Асенсио. Няколко минути преди края мадридчани можеха да спечелят мача, но удар от дистанция на Тони Кроос и с глава на Рафаел Варан не попаднаха в целта.

https://blitz.bg

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  • Lyna Perez 
  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА