Добрич, /Юлияна Христова, БТА/
Зони за отдих и игра на деца в община Каварна ще бъдат благоустроени с подкрепата на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ и доброволния труд на местните хора, съобщават от кметската управа. Близо 30 000 лева ще бъдат инвестирани в три проекта – в Каварна и селата Българево и Септемврийци, в рамките на националната кампания “Чиста околна среда 2020 г.” и конкурса на Министерството на околната среда и водите и ПУДООС “Обичам природата и аз участвам”.
Местните жители ще бъдат призовани да участват в екоакция за събиране на битовите и растителните отпадъци около детската площадка в градския парк в Каварна и в двете зони за игри в селата. Ще бъдат изградени нови алеи с настилки, ще бъдат монтирани детски съоръжения за игра, пейки, паркови беседки, кошчета за отпадъци. Доброволци ще засадят многогодишни цветя и храсти.
С екокампанията не само ще бъдат изградени още територии в общината за забавления на най-малките граждани, но и деца, и възрастни ще ценят повече създаденото със собствен труд и ще го пазят, посочват от кметската управа.