ЗЛАТО ЗА БАСКЕТБОЛИСТИТЕ НА СУ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ“

0
363

С пет поредни победи, от пет мача , отборът на  СУ „П. Р. Славейков“ – Добрич, стигна до финал на държавните финали на ученическите игри по баскетбол за момчета от 5 до 7 клас.  Добрич беше домакин на държавните финали, турнирът се проведе от 2 до 5 юни в зала „Добротица“.

Участваха девет отбора, като СУ „П. Р. Славейков“  беше в група с 4 тима.

В първия си мач момчетата от Добрич победиха СУ „Панайот Волов” – Шумен, с 41:17.

След това  славейковци се справиха и с ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” – Габрово, с 45:32.

В последния си мач в груповата фаза домакините  победиха  ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Св. Влас, и заслужено заеха първото място в групата.

В полуфиналния мач добричлии се изправиха  срещу тима на Силистра и с 33:26 и четвърта поредна победа се класираха на финал .

Днес в игра за първото място на терена те срещнаха отбора на Св. Влас. С убедителна игра и в четирите части тимът на  СУ „П. Р. Славейков“, с пет поредни победи, заслужено грабна златото. Второто място и бронзовите  медали са за отбора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Св. Влас. Сребърните медали отидоха при отбора на ПМГ „Св.Кл.Охридски“ Силистра.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов награди победителите в турнира.
Адриана Георгиева – треньор в „Ънстопабъл“ е водач на отбора от Добрич, всички момчета в състава тренират в клуба. В треньорския щаб на СУ „П. Р. Славейков“ влиза още Гинка Илиева – учител по физическо възпитание и спорт в училището.

НДТ