• Снощното силно земетресение с магнитуд 4,9 по Рихтер, което се случи в Чанаккале, беше усетено в много провинции около Мраморно море и в Гърция.

След труса с епицентър в квартал Йенидже в Чанаккале гражданин в Бурса загина, скачайки от 2-рия етаж поради страх и паника.

Турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа съобщи тъжната новина в профила си в социалните мрежи. „Тази вечер при земетресението с магнитуд 4,9 по Рихтер, което беше усетено и в Истанбул, един наш гражданин в квартал Нилюфер в Бурса беше тежко ранен, като скочи от втория етаж поради страх след труса. Въпреки всички интервенции, направени в държавната болница Чекирге, където е откаран с линейка, той почина. Бог да се смили над него. Поднасям съболезнования на семейството му. Дано Бог ни пази всички от бедствия”, заключи той.

Млад мъж на име Исмаил Тойгар, (27), който живеел в Бурса, се е хранел в кухнята по време на земетресението. Младежът се изплашил от труса и в опит са избяга през балкона, увиснал от парапета на втория етаж и се опитал да се спусне, но се спънал в парапетите на балкона на долния етаж и паднал на земята.

Той получил тежко нараняване след удар в главата. Жители на квартала, които излязоха по това време също уплашени от труса, го видели на земята и съобщиха за него на 112. Пострадалият, който е бил в тежко състояние, незабавно е откаран в държавната болница Чекирге с линейка. Въпреки бързата намеса на лекарите, Тойгар не можал да бъде спасен.

Тялото на младия мъж е откарано в моргата на държавната болница за аутопсия. Специалисти от Института по съдебна медицина в Бурса изследват инцидента.