Зеленски отива в Атина за среща с лидерите от Западните Балкани

0
123

©

Президентът на Украйна Володимир Зеленски след посещенията в Швеция, Дания и Нидерландия може да пристигне в Атина, където днес ще се проведе среща на лидерите на Западните Балкани, съобщава изданието To Víma.

Според изданието срещата на 21 август вечерта е била организирана от премиера Кириакос Мицотакис.

Очаква се лидерите на Западните Балкани, както и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел да се срещнат в двореца Максимос, за да обсъдят разширяването и европейското бъдеще на региона.

Гръцките власти в отговор на запитване на журналисти отказаха да опровергаят или потвърдят новината за възможното пристигане на президента Зеленски в Атина.

Припомняме, че през почивните дни Зеленски посети страните от Северна Европа: Швеция, Нидерландия и Дания.

По време на посещение в Швеция на 19 август бяха постигнати договорености за въоръженията, по-специално за производството на оборудване в Украйна, както и за началото на изпитанията на изтребители Gripen от пилоти на въоръжените сили на Украйна.

На 20 август в Нидерландия и Дания беше постигнато споразумение за прехвърляне на самолети F-16 в Украйна след обучението на украинските пилоти.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник