За първи път у нас: Броят на оздравелите от COVID-19 е по-голям от новозаразените

0
650

24 са новите случаи на COVID-19 у нас и така общият брой на заразените в България е 2259.

От новите заразени 10 са приети в болници.

Вчера са изследвани 874 лица.

Заразени за изминалото денонощие са 11 жени и 13 мъже.

16 от новите случаи са в София в различни лечебни заведения, в Ямбол са 4, в Сливен – 2, в Кюстендил и Пазарджик – по един случай.

Това стана ясно от последните актуални данни, съобщени на брифинг от доц. д-р Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб.

646 души вече са излекувани. Новите случаи от вчера са 34 . Най-голям брой новоизлекуваните по данни на РЗИ-София – 18, са хора, оставени на амбулаторно домашно лечение, един във ВМА, един в “Пирогов”, 8 в Ямбол, 4 в Пловдив и по един в Силистра и Сливен. Излекувани са общо 363 мъже и 283 жени. Средната възраст на излекуваните лица е 47,9 години.

Заразените деца са общо 133, от вчера няма новоостановени случаи.

Сред медицинския персонал има двама новозаразени, а общият им брой е 242.

Починалите през последното денонощие са двама – мъж на 79 години и жена на 93 години, която е от дома за стари хора от град Кула. Както по света, така и при нас мъжкият пол е доста по-засегнат, информира доц. Кунчев. От всички починали 73 са мъже, а 39 са жени. Средната възраст на починалите е 66,5 години.

“Огромната част от българите разбраха проблема и им благодаря, защото страната ни е трета в Европа с най-нисък ръст на болни“, заяви доц. Кунчев.

Той изказа и абсолютно независимо мнение и поясни, че не може да разбере как се твърди, особено из социалните мрежи, че няма коронавирус при наличие на милионите болни и стотиците хиляди починали в световен мащаб.

Даннните показват, че новите случаи намаляват, което по думите на доц. д-р Ангел Кунчев е изключюително добро и това допринася много колелото на икономиката отново да се завърти.

https://novini.bg/