За Пламен Георгиев историята с терасата му била “компроматни глупости”

0
890

Като “компроматни глупости” определи председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев изнесените данни за негови имоти. И заподозря, че зад атаката стоят хора с медии, олигарси, срещу които имало искове на комисията. Те имат 198 милиона причини да водят война, обясни ситуацията Георгиев пред журналисти и продължи: тези хора на 20 и няколко години в смутни времена придобиха незаконно първия си милион. Има и други, придобили милиарди. И всички те се борят срещу мен и комисията, защото не им харесва това, което правим.

Георгиев обвини журналисти, че следвали конкретна линия, за да вадят компромати. За няколко дни по другите имотни сделки е установено, че са изповядани от един нотиариус. Антикорупционната комисия преглежда всички сделки на “Артекс” от последните години. Установено е, че част от тях са сключени от юридически лица. Ще бъде правен анализ как са минали промените в ЗУТ през НС и дали има дарения на партии от страна “Артекс”. Комисията проверява и действията на министри и заместник-министри, които са давали становища по повод сградата “Златен век”.

Георгиев е с няколко души охрана от НСО, която му била сложена след отправени заплахи. След тях дошла и медийната атака.

Източник: БТА