Общинският съвет на Добрич даде съгласието си за прекратяване по взаимно съгласие концесията на Антиквариата в АЕМО “Стария Добрич. Като причина концесионерът е посочил финансови затруднения. Договорът е сключен на 26 май 2003 година за срок от 20 години. На 26 април Общинският съвет гласува той да бъде прекратен, считано от 26 май 2022.

Това е третото постъпило искане за предсрочно прекратяване на договор за концесия на обект на територията на АЕМО „Стария Добрич“ от началото на годината.

На 29 март Общинският съвет на Добрич прие искането на концесионера на сладкарницата за предсрочно прекратяване на договора „поради критично ниски обороти през последните две години“.

Тогава заместник- кметът Елка Димова съобщи, че 21 концесионни договора за обекти в АЕМО изтичат в следващите две години. Тя изрази мнение, че трябва да се търси цялостно решение за управлението на музея на открито. Месец по-рано, на 22 февруари, местният парламент одобри да бъде прекратен и договорът за концесия на ковашката работилница в комплекса заради здравословни причини на концесионера. НДТ