ЗАПОЧНА ЛИ РУСКОТО ОТМЪЩЕНИЕ ЗА КРИМСКИ МОСТ И СЕВЕРЕН ПОТОК-2?

0
401

МОСКВА, 10 октомври – РИА Новости. Експлозии прогърмяха в центъра на Киев, една от ракетите падна близо до офиса на президента на Украйна, съобщи в Twitter Антон Геращенко, съветник на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на страната.

На тази улица се намира Службата за сигурност на Украйна, а наблизо е офисът на президента на страната.

ВИДЕО ОТ ВЗРИВОВЕТЕ

Движението на влаковете на киевското метро беше спряно, всички подземни станции работят като укрития.

„Въздушното нападение не стихва в цяла Украйна. Има ракетни удари. <…> Умолявам ви: не напускайте убежища. Пазете себе си и близките си. Дръжте се и бъдете силни“, написа президентът Зеленски в Telegram .

Той добави, че има загинали и ранени.
Украинската служба за телевизионни новини съобщава, че ударите продължават. Освен това има съобщения за експлозии в Киевска, Полтавска, Ровненска, Черкаска, Сумска и Житомирска области, Днепропетровск, Харков, Хмелницки, Ивано-Франковск, Тернопол и Лвов.

“Беше регистрирана експлозия в критично инфраструктурно съоръжение в Лвов. Съответните служби отидоха на място. Поради липса на електричество работата на топлоелектрическите централи в града беше временно спряна. Поради това все още не се доставя топла вода. Резервно захранване генератори бяха пуснати в няколко помпени станции за възстановяване на водоснабдяването на града“, написа в Telegram кметът на Лвов Андрей Садовой.

Освен това медиите съобщават за работата на противовъздушната отбрана в Одеса.
В района на Киев са регистрирани скокове на тока, в много райони в Украйна токът е спрял.
Дори дистанционното обучение е отменено в украинската столица, училищата в западните региони преминават към дистанционно обучение.

МОСКВА, 10 октомври – РИА Новости. Медиите съобщиха за нова вълна от експлозии в столицата на Украйна.
„Нови експлозии в Киев“, пише Strana.ua в канала си в Telegram.

 

Според кмета Виталий Кличко има удари по обекти на критичната инфраструктура.
Киевското метро беше спряно, подземните станции служат за убежища.

„Към 11:00 часа бяха повредени 11 важни инфраструктурни обекта в осем региона и град Киев. Сега някои от регионите са без ток. Трябва да сме готови за временни прекъсвания на електричеството, водоснабдяването, комуникациите“, Прайм Написа министър Денис Шмихал в своя канал в Telegram.

Според президента на Украйна Володимир Зеленски въздушното нападение не стихва в цялата страна. Има загинали и ранени. Правят се атаки срещу енергийната инфраструктура.
Има съобщения за експлозии в Киевска, Полтавска, Ровенска, Черкаска, Сумска и Житомирска области, Днепропетровск, Харков, Кривой Рог, Хмелницки, Ивано-Франковск, Тернопол, Лвов.
В Одеса работят системи за ПВО.
“Украинските железници” предупредиха за възможно забавяне на западните влакове поради повреда на контактната мрежа.
В много региони на Украйна се съобщава за прекъсвания на тока.

МОСКВА, 10 октомври – РИА Новости. Депутатът от Върховната Рада Алексий Гончаренко съобщи за нови експлозии в Лвов.
“Лвов – отново експлозии!” – написа той в канала си в Telegram.
По-рано Володимир Зеленски каза, че въздушната атака не е спряла в цяла Украйна, има ракетни удари. Украински медии, власти и очевидци съобщават за експлозии в Киев, Житомир и Киевска област, Харков, Днепропетровск, Лвов, Ивано-Франковск. Спряно е движението на влаковете по всички линии на киевското метро, ​​станциите на метрото работят като навеси.

Зеленски записа видео от двора на офиса в Киев
Президентът на Украйна Зеленски потвърди удари по енергийни съоръжения в цялата страна
Президентът на Украйна Володимир Зеленски – РИА Новости, 1920 г., 10.10.2022 г.
© AP Photo / Андрю Кравченко
Президентът на Украйна Володимир Зеленски. Архивна снимка
Прочетете ria.ru в
МОСКВА, 10 октомври – РИА Новости. Владимир Зеленски записа видеообръщение от двора на офиса си в Киев два часа и половина след началото на ударите срещу Украйна.
Той публикува видеообръщение в канала си в Telegram. Записано е в двора на офиса на Зеленски на ул. Банкова. Това е първото видеообръщение от началото на ударите по Украйна.
“Тежка сутрин е… Десетки ракети, ирански мъченици. Имат две цели. Енергийните съоръжения са в цялата страна. Киевска и Хмелницка област (регион), Лвов и Днепър, Виницкая, Ивано-Франковска област, Запорожие, Суми региони, Харковски региони, Житомирски региони, Кировоград, юг Те търсят паника и хаос, искат да унищожат нашата енергийна система”, каза Зеленски във видеообръщението си.
По-рано Зеленски каза, че въздушната атака не е спряла в цяла Украйна, има ракетни удари. Съобщава се за експлозии в Киев, Днепропетровск, Лвов, Харков и други градове.