ЗАПОЧВА „БЛАГОТВОРИТЕЛНА КОЛЕДА“ 2019 В ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО

0
801

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

В навечерието на светлите коледни празници е особено важно да стъпим на здравите основи на морала и ценностите, на духовността и традициите, на грижата за отделния човек. Длъжни сме да направим така, че да дадем надежда и поводи за гордост на всички наши съграждани. Да възвърнем тяхната вяра, че доброто побеждава, макар и с малки стъпки. Да дадем заявка за достоен живот на всеки.
За съжаление, днес много семейства, самотни възрастни хора или такива, сполетени от бедствия и инциденти, живеят под прага на бедността. Те нямат възможност да посрещнат коледните и новогодишни празници в уютна и топла атмосфера, с отрупана трапеза, заобиколени от своите близки. – Това се казва в обръщение, публикувано вчера в сайта на община Генерал Тошево. – И още: „Благотворителна Коледа” 2019 е техният шанс. Шанс да почувстват нашата подкрепа и подадена ръка в момент, когато това е най-необходимо.
Ако желаете да се включите в инициативата, моля, направете това до 16. 12. 2019 г. на следната банкова сметка:
Община Генерал Тошево
IBAN BG44CREX92608414708700
Плащане / 445100
Токуда банк – офис Генерал Тошево

Всеки дарител ще получи отчет за изразходването на предоставените средства/продукти, а резултатите от благотворителната кампания ще бъдат оповестени в общинските и областните медии, както и на сайта на Община Генерал Тошево. – Това обещават организаторите на благотворителната инициатива.

„Благотворителна Коледа“ в община Генерал Тошево се провежда от 2009 година. Над 90 000 лева са събрани благодарение щедростта на хората от добруджанската община през този период. А всяка година със събраните средства са подпомагани между 280 и 300 нуждаещи се жители на общината. За да им бъде по-светло по време на светите празници! Организаторите на „Благотворителна Коледа“ 2019 се надяват, че 11-ото издание на благородната инициатива отново ще донесе радост в много домове!