Задържаха издирвания за убийството на жена в град Тервел.

Той е бил арестуван в 23.30 часа вчера в жилище, подготвено за ремонт от неговия работодател. Имал е ключ.

Не са провеждани разпити все още, тъй като е бил прекалено пиян. Не е оказал съпротива при задържането му.

Най-вероятният мотив е ревност.

Обвинението ще бъде по НК член 116, ал 1. т. 6 – От 15 до 20 години затвор или доживотен затвор.

Престъплението е извършено по особено жесток начин – жертвата е страдала. Намерени са окървавени камъни около трупа.

Има достатъчно доказателства, включително и свидетели, че двамата са се придвижвали заедно. Полицията няма никакви съмнения за авторството на убийството.

Припомняме. 

51-годишният Фаредин Мемиш Ахмед уби с камъни бившата си съпруга рано тази сутрин в Тервел, след което избяга и се укри. Заради тежкото престъпление цялата полиция в Областната дирекция на МВР бе вдигната на крак за издирване на убиеца. На всички входове и изходи от Тервел и Добрич имаше полицейски екипи, които спираха всички автомобили и проверяваха документите за самоличност на пътуващите.

Жертвата на тежкото престъпление е на 45 години и е бивша съпруга на заподозрения. Тялото й бе намерено рано сутринта вчера на улица в Тервел. При огледа по него са установени множество травматични увреждания. Назначена е съдебно – медицинска експертиза, изяснява се точната причина за смъртта на жената. Според източници от разследването, Фаредин и мъртвата А. са разведени отдавна. След два телефонни разговора между двамата предните дни, Фаредин и А. се срещнали вчера сутринта на улицата. Между тях възникнал скандал, след който станало убийството. Има множество събрани доказателства, които сочат, бе бившият съпруг е убиецът, съобщи на брифинг вчера окръжният прокурор Радослав Бухчев. Има и кадри от видеокамери.