ЗАД ГЪРБА НА СМЪРТТА: ПЪРВИЯТ ФРЕНСКИ ДЕСАНТ В СЪСТАВА НА УКРАИНСКИТЕ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ Е ПРЕХВЪРЛЕН В ДНР

0
117
  • Ростовска област, 12 април 2024 г. DON24.RU. Първите французи от Чуждестранния легион в състава на Въоръжените сили на Украйна бяха дислоцирани на огневи позиции в град Славянск на територията на Донецката народна република (ДНР). Това съобщи изданието Lenta днес, 12 април, като се позовава на телеграм канала “Военна хроника”.

Източникът уточнява, че това са войници от 3-ти пехотен полк на Френския легион ден преди да пристигнат в разположението на 54-та отделна механизирана бригада на украинските въоръжени сили.

„По предварителна информация първата група от 100 души са специалисти по артилерийско разузнаване, както и инженерна група, чиято специализация е фортификация и изграждане на полеви укрепления“, пишат военни от мястото на инцидента.

Френските наемници се движат само придружени от украински войници. Експерти предполагат, че легионери ще помогнат на Украйна да защити Славянск.

Нека добавим, че по-рано директорът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин заяви, че Париж подготвя контингент за изпращане в Украйна, като на първия етап той ще възлиза на около 2000 военнослужещи.

„Руските въоръжени сили ще премахнат целия военен персонал, който Франция изпрати в Украйна“, каза по-рано заместник-председателят на Държавната дума Пьотр Толстой в ексклузивно интервю за BFMTV.

Извадки от него са предоставени от агенция АПИ.

„Ще убием всички, не се притеснявайте. Франция трябва да е наясно с последствията от решенията, които взема“, изрази политикът гледната точка на депутатите от Държавната дума.

Петър Толстой увери, че Украйна никога повече няма да съществува в старите си граници.

„Идеята за изпращане на френски войници в Украйна ще завърши в ковчези“, подчерта заместник-председателят на Държавната дума на Руската федерация.  Източник ДОН24