ЗАДЪРЖАНИТЕ ЗА УБИЙСТВОТО НА ДИЯН НЕ КАЗВАТ КЪДЕ Е НОЖЪТ

0
1271

 

Разследващите продължават да издирват ножа, с който бе убит 41-годишния Диян в землището на село Котленци. Както НДТ писа, тялото му бе намерено на 22 септември и малко след това бяха разкрити и убийците – младежи на 18 и на 19 години. Оказа се, че те са задигнали от жертвата около 90 грама златни накити. Затова обвинението е за грабеж, придружен с убийство.

На брифинг в прокуратурата временно изпълняващият длъжността окръжен прокурор на Добрич Златко Тодоров обясни, че разследването на тежкото престъпление е започнало на 22 септември, след като в землището на село Котленци гражданин, преминаващ близо до мястото, се натъкнал на трупа и веднага подал сигнал в полицията. Братът на жертвата подал сигнал за издирване на 16 септември.

След извършена аутопсия на трупа са установени между 14 – 16 намушквания с нож по тялото. На жертвата е нанесен и силен побой.

Починалият мъж е работил в Германия. На 10 септември се е завърнал в България, на 11 септември е бил в компанията на двамата младежи, които са обвинени за смъртта му. На следващия ден – 12 септември, около 21 часа тримата са се срещнали отново и тръгнали да се почерпят. В този ден на тях им е направило впечатление, че Диян има златен синджир и златни гривни.  Може би тогава в тях възниква намерението да го ограбят и на 12-и, около 21 часа се качват в лек автомобил, вече е тъмно и на практика започват изпълнението на деянието”, каза Тодоров.

Двамата младежи търсили безлюдно място, където да ограбят жертвата. Затова обикаляли по черни пътища край Добрич и явно си харесали землището на село Котленци. Слезли от колата и двамата тийнейджъри са започнали да нанасят побой и прободно-порезни рани на жертвата. След като сломили съпротивата му, взели накитите и изоставили Диян на мястото.

На следващия ден двамата отишли във Варна и продали златните накити, които по свидетелски показания са били около 90 грама, на стойност 3 500 лв. Единият младеж заминал за Великобритания, където работи неговото семейство, а другият останал в България.

Прободните рани са извършени с едно оръжие – нож, който още не е открит.

На обвинените в грабеж и убийство са наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража” от Окръжния съд в Добрич. НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST