34-годишна жена от София е загинала при тежка катастрофа тази нощ по пътя БургасПриморско, в района на отсечката от разклона за ваканционно селище “Свети Тома” към Приморско, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Младата жена се е придвижвала като пешеходка и е била прегазена от автомобил. Сигнал за инцидента е получен в полицията в Созопол около 1 часа. Обадил се 34-годишен шофьор на “Сузуки Лиана” със софийска регистрация, който е казал, че е блъснал жена на пътя. При извършения оглед на местопроизшествието е открито тялото на жената. Водачът е тестван за алкохол и наркотици, и двете проби са били отрицателни.

Според разследващи има вероятност младата жена да е била блъсната от друг автомобил по-рано, който не е спрял и е избягал. Очаква се аутопсията на тялото в УМБАЛ Бургас да даде повече яснота за смъртта на младата софиянка и времето, когато тя е настъпила.

По-късно днес беше установено, че жената най-вероятно е тръгнала да се прибира пеша от Созопол към къмпинг “Арапя”, където била на почивка. Има данни, че в Созопол тя е посетила заведение, след което решила да поеме по пътя към къмпинга, който се намира на територията на доста по-отдалечената община Царево.

Междувременно 54-годишен мъж шофьор на лек автомобил загина при катастрофа с камион на пътя Разлог-Якоруда. Пътният инцидент станал в 18.50 ч. снощи в района на с. Краище.

Ремаркето на товарен автомобил поднесло на завой, навлязло в насрещната лента и ударило “Рено”. На път за болницата в Разлог пострадалият З. Ш. от село Юруково е починал.

След инцидента водачът на камиона продължил пътя си, но по-късно е задържан от полицията. https://dnes.dir.bg/