Жестоко убийство край морето

0
924

Георги Калудов, който тази сутрин закла собствения си баща с кухненски нож в семейната им къща в Ахтопол, сам сигнализирал за престъплението. Малко след 7 часа тази сутрин той отишъл до близък търговски обект и казал на продавачаката, че баща му се е самоубил, пише “Флагман”. „Аз обаче му помогнах, за да не страда“, признал той.  Ужасена, жената веднага се е обадила на сестрата на Георги. До няколко минути тя е пристигнала в семейната им къща и изпаднала в шок от кървавата баня. Баща й, който бил трудноподвижен и с ампутиран крак, лежал в локва кръв, с множество прорезни рани в гърдите.   Георги е страдал от шизофрения, няколко пъти е лежал в психиатрична болница.  „Калуд беше много тих и възпитан човек. Баща и син живееха заедно и се грижеха един за друг, но и често имаха проблеми – вероятно заради психичното заболяване на Георги“, казаха жители на морския град.

https://blitz.bg

 Жителите на Ахтопол са в шок от убийството

на 83-годишния Калуд, за чиято смърт е задържан психичноболния му син – Георги, на 55 години. „Беше изключително услужлив, ведър и отзивчив човек. Имаше здравословен проблем и рядко излизаше от дома си, движеше се с патерици. Живееха двамата със сина си, който не работеше. Виждахме го да пуши цигара в двора и да се разхожда по улиците. Но публично проблеми не е създавал.“, коментираха пред БургасИНФО местни жители. 

 Припомняме, че тялото на възрастния мъж беше открито тази сутрин от негови роднини. Синът Георги отишъл до близкото магазинче да си купи цигари. Там казал, че баща му се самоубил. Продавачката, която познавала сестра му, се обадила по телефона, за да й предаде думите му. Нейният мъж отишъл в жилището на Калуд и георги и открил тялото в банята с разбита глава, вероятно ранена при падането му. По-късно станало ясно, че има и прободни рани в гърдите. 

 Припомняме, че за установяване съпричастността към извършеното деяние е задържан 55- годишния син Георги, който нееднократно е отвеждан за лечение в Центъра за психично здраве с диагноза „шизофрения”. 

 По случая се провеждат различни процесуално-следствени действия. Назначени са и множество експертизи. Образуваното досъдебно производство се наблюдава от Окръжна прокуратура – Бургас.

   burgasinfo.com