Станка Марангозова е убита тази нощ в столичния квартал „Младост 1“.Тя е била открита днес 20,53 часа пред блок 18 от съпруга си.

Марангозова лежала на предната седалка на автомобила с огнестрелна рана в главата, съобщава “24 часа”.

Бяла роза е била хвърлена до трупа на убитата Станка Марангозова. Разстрелът е бил чут от събеседника на Станка, с когото тя говорила по мобилния си телефон. Колата й е била в движение, а прозорецът – свален.

За сега не е ясно с кого е говорила Станка, но със сигурност той ще бъде един от основните свидетели за смъртта на жената.

Тя е обвинена, че от януари 2008 г. до октомври 2011 г. е източила сумата от 65 536 705,98 лв., сочи обвинителният акт срещу нея. Той е внесен от Софийската градска прокуратура.

В началото на ноември 2011 г. тя е арестувана от ДАНС за пране на пари. Малко по-късно в телевизионен ефир обвинява син на бивша министърка, че я е измамил. Обвиненията й изглежда са безпочвени, тъй като не водят до обвинение на мъжа, когото Станка набеждава.

Не е ясно до какъв етап е делото, казват прокурори, които са работили по него, но в последствие са се преместили в по-горна прокуратура.
https://www.dnes.bg

Заплашваната от Иво Масларов консултантка измамила Румен Пашата

25 Окт. 2013

Приятелят на Диана Найденова се самоубил след сделка със сина на бившата социална министърка На 16 септември 40-годишната Станка Марангозова се барикадира в мезонет на ул. “Ангел Каралийчев” 1. Залоства вратата със стълба. Вътре е и приятелят й. Отвън е частен съдия изпълнител с новите собственици на апартамента. “Апартаментът си е мой, няма да изляза”, крещи Станка Марангозова. Накрая все пак се отказва от блокадата и напуска доброволно апартамента. Малката подробност е, че по същото време тя е под домашен арест заради разследване на ДАНС и дело за мошеничество и пране на пари. 

Това не е първият път, в който бизнесдамата става център на медийно внимание. Името на Марангозова нашумява миналата година, когато стана ясно, че е успяла да завлече дори и известния бизнесмен Румен Николов – Пашата, който накрая се отказал да си търси парите. Според разследването на ДАНС общата сума на щетите, нанесени от Станка, възлизали на около 28 милиона лева. В началото на ноември 2011 г. тя е арестувана от ДАНС и срещу нея е заведено разследване за измами и пране на пари.

Месец, след като е изгонена от мезонета, Станка Марангозова се появява в телевизионно предаване и обявява, че е била измамена от Иво, сина на бившата социална министърка Емилия Масларова. Обясненията на Марангозова изглеждат като скалъпени набързо. Представя себе си като бизнесдама и твърди, че се занимава с доверително управление на ценни книжа или пари за сметка на клиент. През 2009 година тя сключила договор с Иво Антонов Масларов. Той й предоставил 150 хил. евро, които да управлява. По думите на Марангозова обаче клаузите на договора били неизпълними. Тя трябвало да докарва печалба от 15 до 30% върху сумата. Тя поискала Масларов да си открие банкова сметка, през която тя да управлява парите, но той отказал. Марангозова не могла да изпълни никоя от точките на договора затова пък за 2 години и половина по сметката на Масларов превела 2 млн. лв., за което тя разполагала и с банкови извлечения.

Парите не били служебни, а лични

Нямало как да му откаже, защото той я заплашвал.

Накрая Масларов си изискал парите чрез фирмата за събиране на дългове чрез „Маршал кредит груп”, която пък потърсила услугите на частен съдебен изпълнител, за да прибере апартамента.

Мезонетът, заради който Марангозова се решава да изкара името на Иво Масларов на бял свят, е обявен за продажба още през 2012 г. Началната му тръжна цена е 249 000.00 лв., сочи справка в Регистъра на публичните продажби. Сделката минава през частен съдия изпълнител Ирина Кирезиева.

Апартаментът е обзаведен луксозно, като по фън шуй – бели мебели, японски щори, огромни, зелени саксии и черно – бели фотографии по стените.

Проверка на “ШОУ” установи, че към момента всички сметки на Марангозова са

запорирани заради дълг към банка 

в размер на 164080.19 лева. Финансовата институция е предявила претенциите си през май тази година.

Пред “ШОУ” Емилия Масларова отказа да коментира скандала, в който е замесено името на сина й. “Не смятам, че трябва да се намесвам. Иво е достатъчно голям, за да се оправи сам. Според мен той няма нужда от помощ”, заяви бившата социална министърка.

Самият Масларов твърди, че никога не е сключвал договор с Марангозова за консултантски услуги. Въпросните 200 хиляди евро били дадени на заем. След като не си ги получил обратно, продал дълга на фирма за събиране на дългове. „От октомври 2011 нямам нищо общо с този апартамент“, заяви той. Колкото до парите от доверително управление – „тях ги оправихме“. Масларов отрече да е получил 2 млн. лв. от Марангозова. “Откъде да взема 2 млн. лв.? Това са си пари, които й ги бях дал – всяка година се отчисляват. Тя вземаше проценти върху тези пари и накрая на годината аз й давам нейния процент – 15-20% от печалбата, която имаме, и започваме отначало с тия 150 хил. евро”, обясни той.

Всъщност и Иво Масларов, и Станка Марангозова са свързвани с имотни измами и други финансови афери.

След една от сделките му се самоубива строителният бос Борис Йорданов – приятелят на тв водещата Диана Найденова. Покупката е сключена на 17 ноември 2008 г. Срещу 104 076 лв. на 17 ноември 2008 г. Масларов-младши става собственик на жилище с площ 104 кв. м на столичния булевард “Дондуков”.

След това купува още един имот, собственост на Борис Йорданов. Няколко месеца след сделката за продажбата на апартамента на бул. “Дондуков” Йорданов става първата жертва на кризата, обхванала пазара на недвижими имоти.

Притиснат до стената заради натрупаните огромни дългове 

и застоя в строителния бизнес 45-годишният бизнесмен се самоубива с изстрел в главата пред офиса на столична банка.
Справка в имотния регистър сочи, че Масларов има и други имоти в колекцията си.
През септември 2007 г. той се сдобива с апартамент с площ 94 кв. м. в “Хаджи Димитър” и то на цена, с пъти по-ниска от пазарната – едва за 50 468 лв.

В този период Иво Масларов явно разполага с пари, защото само след 14 дни следва нова сделка. Този път срещу 55 лева си купува парцел в София с площ 737 кв. м.

Има и още изгодни сделки. Само за 30 хиляди лева той получава парцел от един декар в село Лозен.
Името на Иво Масларов се свързва и с издирвания бандит Христофорос Аманатидис – Таки. Твърди се още, че двамата са близки приятели. Може би именно по тази линия синът на Масларова става управител на стоковата борса в “Слатина”, за която е известно, че е на Таки.

Станка и Иво се запознават покрай общи приятели, които я препоръчват като добър финансов консултант. Малката подробност е, че по същото време по петите на врачанката вече е тръгнала полицията, а Иво няма да е единственият, попаднал в клопката й.
Сред измамените е врачанският бизнесмен Георги Спасов. Когато Станка му предлага да консултира и управлява финансите му, той лековерно се съгласява. Година по-късно се оказва заплетен заедно с нея в дело за финансови измами в особено големи размери и дори влиза в ареста.

“За тази жена не искам да говоря. Тя ме измами много. Има документи, които може да видите, добре, че повечето й пари са минавали през банка, за да се провери колко е източила и как е мамела хората”, коментира Георги Спасов пред “ШОУ”.
Според обвинението той и Станка са извършвали и незаконни банкови сделки.
https://blitz.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

Gia Marie Macool

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  2. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА