Целта е да се популяризира военната служба и да повишим патриотичното възпитание сред младите хора, заяви пред журналисти командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов

Днес площад „Демокрация“ в Добрич се превърна във военен полигон, събрал щандове на всички родове войски от Българската армия, както и на част от военните училища в страната. Поводът бе провеждането на организираната от Министерство на отбраната национална информационна кампания „Бъди войник“. На събитието в Добрич присъства командирът на Военноморските сили  контраадмирал Кирил Михайлов, който пред медиите сподели, че основната цел е да се популяризира военната служба и да се повиши патриотичното възпитание на младите хора. Контраадмирал Михайлов сподели още,     че във ВМС не достигат над 200 матроси и чрез националната кампания очаква да се попълни съставът. „Добрич е 25-ият град в страната, където инициативата гостува. Разчитаме да има интерес към служба във Военноморските сили. В момента има обявени 100 места, за които са подадени 107 заявления. 19 от подадените заявления са на хора от Добрич. Военноморските сили винаги са имали добра подкрепа от страна на Добрич“ – сподели контраадмиралът.

Демонстрации направиха различните родове войски. Подрастващите имаха възможност да се запознаят с видове оръжия, да подържат в ръце пушки и автомати, да се качат и да си направят снимка на военен катер. Сред присъстващите на площад „Демокрация“ бяха кметове на общини в областта, представители на Областна администрация Добрич. Домакините – Военно окръжие Добрич, посрещнаха по добруджански гостите – командира на ВМС и представители на Министерството на отбраната, с хляб и сол.