34-годишна жена се опита да отрови деца в парка Екатерина в Тираспол, като ги почерпи с кифли с отрова за плъхове, съобщи на 9 април пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Приднестровската молдовска република .

Нападателката е разкрита благодарение на бдителните родители. Те се разхождали с двегодишната си дъщеря и по някое време момиченцето изчезнало от погледа им, но скоро се появило с кок в ръце. Бебето успя да опита лакомството.

Родителите били предпазливи, защото някой дал лакомство на детето без то да иска, а храната миришела неприятно на ацетон. Вътре видяха сини гранули.

„Възрастните реагираха мигновено на ситуацията: те взеха кифлата на бебето и самостоятелно намериха жената, която раздаваше лакомствата на децата, след като я задържаха, се обадиха в полицията “, се казва в изявление на пресслужбата.

Момичето се нуждаеше от хоспитализация. Лекарите подозират отравяне с отрова за плъхове.

Жената е задържана и отведена в отделението, където е установено, че в този ден се е опитала да почерпи много деца с отровни кифли. Оказало се, че престъпничката е регистриран при психиатър и нарколог. Тя също е регистрирана в инспектората по делата на непълнолетните като неработоспособен родител.

Органите на реда извършват доследствена проверка. Назначени са експертизи и разпити на свидетели.

По-рано на 7 април беше съобщено за мъж от района на Иваново, който инжектира едногодишния си син с неизвестно лекарство, докато жена му беше на работа. https://ren.tv/