Всеки български гражданин, който желае да се да се ваксинира срещу COVID-19, ще има възможност да попълни електронно своята заявка за предпочитана ваксина, място и час на имунизацията. Това стана възможно след като „Информационно обслужване“ АД разработи онлайн базирана платформа, която е част от Националната здравно-информационна система.

Регистрационната форма е изключително лесна за използване и е достъпна ТУК. Системата ще бъде активна след 17 часа на 4 март. Тя бе представена от изпълнителния директор на компанията Ивайло Филипов и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. Видео може да гледате тук.

„Със създаването на регистъра на желаещите да се ваксинират “Информационно обслужване“ АД подпомага оторизираните власти в борбата с пандемията и създаването на необходимата организация за имунизацията на населението“, каза Ивайло Филипов. По думите му онлайн регистърът допринася за логистичното разпределение на ваксините по ваксинационни центрове и изпълнението на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

Разработената платформа дава възможност на всеки желаещ да избере ваксинационен център в страната, ден и час на имунизацията и да заяви предпочитана ваксина. Системата предлага интерактивна карта на България, на която са посочени всички ваксинационни центрове, за да може желаещите да изберат най-удобната за тях локация, както и актуален график с работното време. Целта е всяко лице да има възможност да запази удобен за него час. След завършване на регистрацията, всички, които са попълнили своите данни, ще получат потвърждение на заявката.

Електронният регистър позволява на желаещите да променят часа и мястото на имунизация, както и да откажат вече потвърдения час за поставяне на ваксина, при невъзможност да се имунизират.

Всички лица, които са записани за имунизация, ще получават напомняне за избрания час и локация чрез имейл или sms не по-късно от 24 часа преди слота, който са избрали. Системата позволява също така желаещите да попълнят и разпечатат декларацията за информирано съгласие, която е задължителна при поставянето на ваксина срещу COVID-19. Това спестява време при попълването на място преди самото поставяне.

Личните данни на всички записани за ваксинация са защитени и единствено оторизираните органи ще разполагат с попълнените в електронния регистър данни.

Създаването на платформа за онлайн регистрация ще подпомогне здравните власти за бързото планиране и разпределение на ваксините в страната, което е от ключово значение в борбата с пандемията.  https://www.monitor.bg

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА